elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

25 establiments de Benicàssim són distingits amb el “Compromís de Qualitat Turística SICTED” en 2022

25 establiments de Benicàssim són distingits amb el “Compromís de Qualitat Turística SICTED” en 2022
  • El projecte SICTED permet la millora de qualitat de les destinacions turístiques des d'una visió integra

El 2022 ha portat a Benicàssim, 25 distincions de Compromís de Qualitat Turística SICTED a establiments. Es tracta d'un projecte de millora de destinacions Turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme de Govern d'Espanya (SETUR) i la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) que treballa fins a 36 oficis directament englobats en el sector, com a agències de viatges, empreses de lloguer de vehicles, comerços, bars, cafeteries, cellers, espais naturals protegits, i tot tipus d'allotjaments entre altres.

Cadascuna de les categories que conformen el denominat sector turístic, disposa d'un manual de de bones pràctiques, en el qual se'ls dona claus i eines per a aconseguir els estàndards establits i mantindre els nivells de qualitat que exigeix un destí SICTED. L'objectiu final de la iniciativa és millorar l'experiència i satisfacció del turista.

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha volgut reconéixer i posar en valor posat en valor, “l'extraordinària capacitat d'adaptació d'un sector, que malgrat les limitacions i dificultats dels últims anys en què la crisi econòmica o la pandèmia li ha afectat especialment, han sigut capaces de reinventar-se, adaptar la seua oferta i mantindre el seu paper de sector locomotora generant oportunitats econòmiques i d'ocupació, també a nivell local”.

El projecte SICTED permet la millora de qualitat de les destinacions turístiques des d'una visió integral, és un sistema permanent de gestió de qualitat en una destinació turística amb una nova concepció dels resultats esperats, un enfocament cap a la millora contínua i una actitud de recuperació i posada en valor dels recursos i de l'espai.

Aquest distintiu de qualitat, que han aconseguit 25 establiments de Benicàsssim (a baix llista completa), es basa en la consciència integral de destí i en la identificació d'objectius comuns dels agents implicats. L'objectiu que persegueix és un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits als turistes dins d'un mateix destí, certificant el nivell de qualitat tant de la nostra destinació turística com de les empreses i els serveis que en ells es troben o s'ofereixen.

Pujar