elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

75 ‘Dons de Benicàssim’ participaran a la Carrera de la Dona de València

75 ‘Dons de Benicàssim’ participaran a la Carrera de la Dona de València
  • El pròxim 23 d'abril les dones de Benicàssim participaran com ja és una tradició en aquesta carrera a la qual esperen tornar a les xifres de participació de prepandèmia molt prompte

MÉS FOTOS
75 ‘Dons de Benicàssim’ participaran a la Carrera de la Dona de València - (foto 2)

75 dones de Benicàssim s'han inscrit per a participar en la pròxima carrera de la Dona que es realitzarà a València el pròxim 23 d'abril. Aquest esdeveniment ja s'ha convertit en tota una tradició entre les dones de Benicàssim que porten un total de 19 anys participant, i en la qual esperen tornar prompte a les xifres de participació de prepandèmia en les quals van arribar a aconseguir el premi al grup de dones més nombrós amb 280 dones entre altres premis. Allò els va donar impuls per a continuar fomentant l'esport entre dones i organitzar any rere any l'anar a diferents competicions del circuit.

Fa ja quasi dues dècades un grup de dones corredores i compromeses van decidir córrer la carrera de la dona de València al costat de les seues filles, en aquells dies van ser un total de quatre cotxes. D'aquella carrera va nàixer la idea de fer un grup per a apuntar-se com a grup i ací es va crear “Dons Benicàssim” per a poder facilitar la inscripció, portar les samarretes, dorsals i marxandatge i anar juntes en un autobús per a crear ambient i passar el dia. Han participat tots els anys en la carrera de la Dona de València exceptuant l'any COVID, que com ja havien fet les inscripcions es va donar directament a l'Associació Contra el Càncer de Benicàssim.

Des del principi ja es van organitzar com a associació esportiva. Així doncs, “Dons Benicàssim” està format per aquell grup de mares i filles inicial i es troba obert a qualsevol dona de Benicàssim que vulga participar en competicions esportives, ja que no tenen cap quota i tot el que es recapta en actes i inscripcions va directament a finalitats benèfiques. Fins hui han anat a carreres com la de València, Sevilla, Vitoria, Barcelona i Madrid. Encara que la de València sempre ha sigut la més multitudinària i l'Ajuntament col·labora amb el finançament dels autobusos, les altres competicions també compten amb una bona representació d'entre 40 i 50 dones.

Pujar