elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans Benicàssim aposta per la Jornada Laboral Flexible com a model d'èxit per a la conciliació laboral i familiar

Ciutadans Benicàssim aposta per la Jornada Laboral Flexible com a model d'èxit per a la conciliació laboral i familiar
  • Cristina Fernández sol·licitarà en el pròxim ple que s'implanten les mesures necessàries per a ajudar i protegir les famílies amb un sistema de setmana laboral flexible

Ciutadans de Benicàssim ha presentat una proposta per a afavorir la conciliació familiar i laboral a partir d'un canvi en el model tradicional de jornada laboral. La iniciativa de Ciutadans s'inspira en el model de Jornada Laboral flexible que ja s'aplica en altres països europeus, com Alemanya. Segons Cristina Fernández “després de la pandèmia ha quedat clar que les persones necessiten conciliar i amb els models actuals de jornades laborals és molt complicat, quasi impossible”, per això és important, recorda la portaveu de la formació taronja que “siguem conscients que vivim en un model caduc i cal avançar”. 

“Aquesta proposta és un exemple d'èxit que està sent estudiat per la Comissió Europea i garanteix la conciliació i dona major llibertat tant als treballadors com a les empreses”, recalca la portaveu. El model de Jornada Laboral Flexible part de la idea de mantindre unes hores mínimes fixes en els horaris dels treballadors, que es destinarien a mantindre reunions o contacte entre els equips, i la resta de les hores restant serien d'elecció lliure per part dels treballadors, en funció de les seues necessitats o preferències familiars i socials.

Ciutadans presenta aquesta iniciativa a l'Ajuntament de Benicàssim, però la idea és registrar-la en totes les institucions en les quals la formació té representació amb la intenció de situar en l'agenda política nacional aquesta proposta de millora inspirada en el model dels Liberals Europeus. “Per a nosaltres és important que totes les famílies puguen desenvolupar lliurement els seus respectius projectes de vida i que puguen decidir amb llibertat, igualtat d'oportunitats i autonomia”, conclou la portaveu.

 

 

Pujar