elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim torna a unir-se a la campanya de Libera per a netejar “basuraleza” en el municipi

Benicàssim torna a unir-se a la campanya de Libera per a netejar “basuraleza” en el municipi
  • El dissabte tindrà lloc una nova edició de la iniciativa que té com a objectiu conscienciar i alliberar els espais naturals d'aquests residus i s'actuarà a la platja i en el Barranc de la Parreta

MÉS FOTOS
Benicàssim torna a unir-se a la campanya de Libera per a netejar “basuraleza” en el municipi - (foto 2)

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible, s'ha unit un any més a través del projecte Libera la mobilització ciutadana ‘1m2 contra la basuraleza’ que se celebrarà dissabte que ve 11 de juny. La iniciativa està promoguda per la Xarxa +Biodiversidad de la FEMP, Ecoembes i Seo Birdlife i s'ha convocat amb l'objectiu de conscienciar sobre l'impacte ambiental que causa la “basuraleza” i alliberar els espais naturals d'aquests residus.

Com comenta l'alcaldessa, Susana Marqués, “un any més des de l'Ajuntament de Benicàssim participem a través de la conscienciació i mobilització veïnal, netejant la nostra casa comuna, la naturalesa”.

L'Ajuntament de Benicàssim ha creat un punt de recollida de residus a la platja de l'Almadrava, en concret, a l'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental situada en la illeta de Jorge Comín. Com ha explicat la regidora de l'àrea responsable, Cristina Fernández, “l'activitat començarà a les 11.00 hores amb una presentació de la iniciativa i del projecte i després d'això els participants disposaran d'entre 30 i 45 minuts per a recórrer la platja i recollir residus”. Serà al migdia quan tots els participants tornen a l'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental per a ajuntar tots els residus, separar-los i pesar-los.

Tots els interessats a participar en la iniciativa contra la *basuraleza poden realitzar la seua inscripció enviant un correu electrònic a desarrollosostenible@benicassim.org indicant el nombre de persones participants. Es recomana portar guants, ulleres de sol, crema solar, botella d'aigua emplenable, calçat i roba còmoda.

I seguint amb l'objectiu de transmetre el valor de mantindre nets els entorns naturals Creu Roja participarà en la jornada amb uns jocs d'educació ambiental dirigits al públic infantil que s'instal·laran a l'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental en el temps en què es desenvolupe la recollida de “basuraleza”.

Creu Roja netejarà el Barranc de la Parreta

Així mateix, Creu Roja també s'ha unit a la iniciativa i ha sumat un punt de recollida de residus en el Barranc de la Parreta i comptarà amb uns 60 voluntaris els qui, a partir de les 9 hores es traslladaran a la zona per a participar en la iniciativa. La recollida de residus es prolongarà fins al migdia i, després d'això, es procedirà a sensibilitzar als assistents explicant la millor manera de gestionar els residus localitzats en el barranc i els problemes que generen al medi ambient.

Pujar