elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim torna al 1900 amb la Belle Époque

Benicàssim torna al 1900 amb la Belle Époque
  • El passeig Pilar Coloma acull les primeres activitats de la XI edició de l'esdeveniment costumista

MÉS FOTOS
Benicàssim torna al 1900 amb la Belle Époque - (foto 2)
Benicàssim torna al 1900 amb la Belle Époque - (foto 3)

El passeig Pilar Coloma de Benicàssim ja s'ha engalanat per a acollir una nova edició de l'esdeveniment Benicàssim Belle Époque i que es desenvoluparà fins al diumenge 4 de setembre. “Com cada primer cap de setmana de setembre des de fa una dècada, des de l'Ajuntament de Benicàssim organitzem aquest esdeveniment de dinamització turístic que recupera un llegat històric i cultural propi i que posa en valor el patrimoni arquitectònic de les Viles de Benicàssim, vertaders palauets modernistes, conservats en el temps gràcies a un ambiciós Pla de Protecció del consistori, aconseguint singularitzar la nostra oferta per a mantindre'ns com a destinació turística per excel·lència”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Amb l'obertura del mercat modernista, l'onzena edició de l'esdeveniment costumista ha donat principi aquesta vesprada. Aquest espai situat al llarg del passeig marítim recupera una mostra de l'artesania més cuidada i elaborada on es pot trobar tot tipus de productes fets a mà i els visitants també tenen l'oportunitat de conéixer més de prop com es feien els treballs artesanals de l'època. A més de l'oferta tan diversa que ofereix el mercat costumista, durant aquesta vesprada també ha obert les seues portes l'exposició d'un vagó clàssic de passatgers, situat enfront de Vila Ana, així com una exposició de trens tripulats de miniatura a càrrec de l'Associació Ferrocarril de Farja.

L'inici de totes aquestes activitats han sigut visitades per una representació municipal, encapçalada per l'alcaldessa, Susana Marqués, i la regidora de Turisme, Cristina Fernández, les reines de les festes Carla Soriano i María *Eixau i les seues corts d'honor, al costat de representants de l'organització de l'esdeveniment. La comitiva ha iniciat el trajecte en el Passeig Pilar Coloma, a l'altura del carrer Jorge Comín, i han recorregut l'espai que acull la mostra costumista.

Cristina Fernández ha comentat que “Benicàssim Belle Époque és la millor ocasió perquè els veïns i visitants viatgen als anys daurats de les nostres emblemàtiques viles i coneguen aquest gran patrimoni històric a través d'un programa molt cuidat i que contempla al voltant de 40 activitats”.

Dins d'aquesta programació per a aquesta vesprada també s'ha dut a terme la recreació teatralitzada Inauguració del passeig Pilar Fortis de Coloma i una cercavila a càrrec de la Unió Musical Santa Cecilia ha posat la nota musical des del Voramar fins a Vila Ana. Un teatre itinerant a càrrec de les autoritats del segle XIX i l'espectacle Tea Time de la companyia Cirkofonic han completat la programació de la primera jornada de Benicàssim Belle Époque.

L'esdeveniment costumista continuarà aquest dissabte amb un ampli programa que començarà a les 11.00 hores amb l'obertura del mercat costumista, l'exposició del vagó clàssic de passatgers i els concursos de fotografia, vestimenta i pintura ràpida. Tota la programació de l'XI Benicàssim Belle Époque es pot consultar en http://benicassimbelleepoque.es/

Pujar