elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim se suma a la campanya “El Repte Mapamundi”

Benicàssim se suma a la campanya “El Repte Mapamundi”
  • La campanya de sostenibilitat i sensibilitat ambiental ve a donar importància a reciclar correctament els residus d'envasos de vidre

Benicàssim se suma a la campanya “El Repte Mapamundi” posada en marxa per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i la Diputació Provincial de Castelló. La campanya de sostenibilitat i sensibilització ambiental ha fet parada aquest dimecres a Benicàssim, en concret en els col·legis del municipi i a l'Ajuntament. L'alcaldessa, Susana Marqués, al costat de la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, han rebut als educadors ambientals els qui els han entregat un minicontenedor amb la imatge de la campanya així com bosses reutilitzables per al reciclatge de vidre. Com ha comentat Susana Marqués, “és important que tots col·laborem i ens conscienciem que cuidar del nostre entorn està en els xicotets gestos i a la mà de cadascun de nosaltres”. La primera edil ha continuat dient que “el reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic”. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Després de la visita a l'ajuntament, els educadors ambientals s'han traslladat als col·legis del municipi (CEIP Santa Águeda, CEIP Palmerar i Col·legi Liceo) “per a informar l'alumnat i a la comunitat educativa sobre la campanya i la importància de reciclar correctament els residus d'envasos de vidre”, ha comentat Elena Llobell qui ha informat a més que, per a contribuir a l'augment el reciclatge, Ecovidrio ha instal·lat en l'avinguda Ferrandis Salvador, en els voltants de l'amfiteatre Pepe Falomir, un iglú decorat amb la imatge de campanya que recull elements típics de la Plana. El repte de la campanya, que ja ha començat i finalitzarà el 30 de juliol, té com a fi superar la taxa de reciclatge de vidre respecte al mateix període de l'any anterior a Benicàssim i en la resta de poblacions participants. A més, l'acció d'aquest dimecres ve a donar importància a reciclar correctament els residus d'envasos de vidre i per a això s'han repartit bosses reutilitzables per al reciclatge.

Com a dada, Benicàssim va reciclar més de 200 tones de vidre durant els mesos d'estiu.

Pujar