elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim serà la seu del consorci gestor del Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i l'Ocupació Plana Alta Nord

Foto d'arxiu de l'Ajuntament de Benicàssim
Foto d'arxiu de l'Ajuntament de Benicàssim
  • El Consell Rector ultima els estatuts que regiran el consorci conformat per onze municipis

L'Ajuntament de Benicàssim serà la seu del consorci gestor del Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i l'Ocupació Plana Alta Nord. El consell rector està ultimant els estatuts que regiran la creació del consorci que el conformaran els ajuntament de Benicàssim, Benlloc, Borriol, Cabanes, Les Coves de Vinromà, Oropesa, Serra d’en Galceran, Torreblanca, La Torre d'en Doménec, Vall d'Alba i Vilanova d'Alcolea.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat que “Benicàssim siga el municipi triat per a acollir la seu del futur consorci, és un vertader repte de desenvolupament i futur, perquè ens permetrà liderar aquest projecte juntament amb la resta de municipis de la Plana Alta Nord consorciats, tenint com a objectiu fomentar l'emprenedoria i l'ocupació”.

El Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i Ocupació Plana Alta Nord és un ambiciós projecte de desenvolupament territorial, que supera l'àmbit local per a poder tindre una visió de futur, d'integració i d'optimització dels diferents recursos dels territoris, creant una sinergia de col·laboració públic -privada per al desenvolupament comú.

Com ha explicat la regidora responsable de l'àrea, Vanessa Batalla, “el Consorci del Pacte Territorial pel Desenvolupament Local i l'Ocupació Plana Alta Nord es constituirà amb l'objectiu de posar en valor els recursos i capacitats locals en l'àmbit de la promoció de l'ocupació i el desenvolupament local sostenible i impulsar el desenvolupament econòmic del nostre territori”.

Entre els fins del consorci es troben diagnosticar la realitat socioeconòmica actual de la zona com a instrument de planificació, combinant estratègies i accions sobre el present i del futur del territori, així com la coordinació de les diverses polítiques i programes de formació i promoció de l'ocupació per a millorar l'eficiència i afavorir la sinergia dels recursos públics i privats. El foment de l'esperit empresarial, la promoció de la inserció soci-laboral de les persones desocupades del territori amb especial atenció als col·lectius més vulnerables i el foment igualtat oportunitats entre homes i dones en l'accés al mercat de treball i en promoció laboral són uns altres dels fins que perseguirà la nova entitat.

Pujar