elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya

Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya
  • Membres de l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes participen de manera activa en la programació de Benicàssim Belle Époque

MÉS FOTOS
Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya - (foto 2)
Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya - (foto 3)
Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya - (foto 4)
Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya - (foto 5)
Benicàssim reuneix representants d'associacions modernistes de tota Espanya - (foto 6)

Benicàssim s'ha convertit aquest cap de setmana en l'epicentre del modernisme amb la celebració de la XI Benicàssim Belle*Époque i durant la jornada de hui aquest modernisme ha estat més palés amb motiu de la trobada ANEM. Més de vint persones d'associacions modernistes de diferents punts de la geografia espanyola i que formen part de l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes (ANEM) han participat hui de manera activa en la programació de l'esdeveniment costumista. “Consolidats en cita ineludible en el calendari, novament, representants d'associacions modernistes vingudes de diferents punts d'Espanya han arribat al nostre municipi per a contribuir a recrear la nostra història, convertint aquesta XI edició en un excel·lent reclam turístic tant per als viatgers com per als propis residents”, ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Va ser fa un any quan el palauet municipal de Vila Elisa va ser testimoni de la signatura de l'acta de constitució de l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes (ANEM), un acte emmarcat en la desena edició de Benicàssim *Belle *Époque i que va congregar a representants d'agrupacions i associacions modernistes que van poder compartir aqueixa passió per divulgar l'època modernista, els seus personatges, el seu art, la seua indumentària i la seua forma de vida.

Els representants de les entitats modernistes han participat en la cercavila Arribada dels estiuejants a les viles al costat de les entitats modernistes convidades i en la recepció a aquestes que ha tingut lloc en Vila Elisa. Han sigut prop de cent les persones que han participat en el cercaviles, entre membres d'entitats modernistes de municipis com Alcoi i Terrassa, músics, conductors de vehicles clàssics i veïns de Benicàssim “veïns i veïnes que any a any s'impliquen en l'organització de l'esdeveniment, sent partícips i engrandint aquest projecte que posa en valor el nostre important patrimoni històric com són les viles”, ha afegit Marqués.

Així mateix, el palauet municipal acull durant el cap de setmana una exposició de targetes postals cedida pel Grup de Recreació Modernista d'Alcoi. “Quaranta-cinc targetes postals formen la col·lecció de Ramiro Cantó, les quals no sols són una mera sèrie de retrats, sinó que ens compten alguna cosa més sobre l'època i els seus costums”, ha comentat Cristina Fernández.

A més d'això, veïns i visitants han pogut gaudir hui del mercat modernista, d'exposicions de bicicletes, autobús i cotxes clàssics, així com la mostra de trens tripulats en miniatura. La revetla Belle Époque amb la companyia Original Dixieland i balls oberts al públic assistent completaran aquesta nit la programació d'aquest dissabte en el passeig Pilar Coloma.

La XI Benicàssim Belle Époque continuarà aquest diumenge i tota la programació es pot consultar en http://benicassimbelleepoque.es/

Pujar