elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim reivindica a la dona i el seu paper com a emprenedora en el teixit econòmic i social local

  • L'agenda entorn del 8M es completa de xarrades, premis, teatre i monòlegs, campanya comercial i carrera esportiva per la igualtat

Benicàssim porta anys apostant per visibilitzar i reivindicar el paper de la dona en la societat, tancant en l'actualitat una interessant agenda mensual entorn del Dia de la Dona Treballadora el 8 de març. Enguany l'agenda prevista pel consistori se centrarà especialment en el paper de la dona emprenedora en el teixit econòmic i social de la ciutat de Benicàssim i el farà amb un col·loqui dimarts que ve 7 de març amb dones empresàries del municipi.

Aquesta trobada organitzada des de l'àrea de Dona i Igualtat del consistori benicassut, es farà sota el lema “Trencant barreres” i en el qual 6 dones exposaran la seua experiència en compaginar la seua vida professional i els reptes que han superat fins a aconseguir aconseguir els seus objectius, i analitzaran la realitat del paper que exerceix la dona en la societat. Aquesta xarrada es durà a terme en el Restaurant Olivia el 7 de març.

El mateix 8 de març el Espai de la Música acollirà el monòleg Rebel amb Broma de l'artista Pepa Golden. Es tracta d'un xou còmic i molt descarat on la monologuista mescla la paròdia, la improvisació, la cançó i tot això amb un toc màgic i molt sentit de l'humor. Versarà sobre la crisi dels 40 en les dones, els seus complexos, les seues tares, de la seua separació, de la seua bisexualitat, del seu esperit vintage, de la seua relació complicada amb el reguetón o les xarxes socials. Una dona amb esperit de Peter Pan, que parla sense pèls en la llengua, sense filtres i sense lubrificant de les seues experiències.

El divendres 10 de març a la vesprada s'entregarà el Premi Dona Treballadora de l'Associació de Mestresses de casa de Benicàssim, que s'atorgarà a Ana Toribio. Un altre dels plats forts del mes de la dona és la conferència de Marina Marroquí, sota el títol “Educar en Igualtat, el gran repte”, la influencer i formadora en qüestions d'igualtat i lluita contra la violència de gènere és autora de "Això no és Amor: 30 reptes per a treballar la igualtat". Ha impartit tallers de prevenció i detecció precoç de violència de gènere en adolescents a més de 100.000 joves, i ha format a professionals de l'àmbit policial, jurídic, sanitari i educatiu en la detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere.

Durant la primera quinzena de març hi haurà una exposició realitzada per les dones del taller de pintura de la FPA: “Ni dives ni invisibles” a la Sala Escena del Municipi. La regidoria responsable d'Igualtat ha programat a més uns tallers per als estudiants dels instituts Violant Casalduch i col·legi Liceu “Això no és Amor” amb l'objectiu d'incidir en els més joves en el valor del respecte en les relacions personals com a base principal. També, s'inaugurarà el 20 de març la campanya d'impuls de consum comercial local amb el lema ‘A la primavera el primer eres tu’.

“La societat ha avançat molt en dret i en polítiques d'igualtat; hem aconseguit molt al llarg dels anys, però cal continuar avançant i superant obstacles perquè realment queda molt camí per recórrer. Aconseguir aqueixa igualtat real i efectiva és fonamental perquè les dones no es plantegen triar entre la seua vida professional i familiar, per això les administracions hem de centrar-nos en impulsar polítiques que permeten una vertadera conciliació de la vida personal, familiar i laboral”, ha assenyalat Susana Marqués.

Finalment, el 25 de març es durà a terme la carrera “Corre amb la teua família per la igualtat”, que eixirà de Vila Margarita fins al Voramar i en el qual col·laboren ACOSERBE, Club Formigues Triatló, Benigràfic i Hotel Voramar. Les inscripcions a aquesta carrera familiar es podran realitzar del 20 al 24 de març en el Centre Educatiu Mediterrani i Centeco. L'obra Pensionistes de Gabriel Esparza, servirà de tancament a aquesta completa agenda del mes de la dona el dia 31 de març. Aquesta obra teatral en valencià versa sobre tres dones d'avançada edat que viuen en un poble de la Comunitat Valenciana. Les tres amigues enviduen quasi al mateix temps, i tenint en compte que han passat quasi tota la seua vida a cura dels xiquets, els ha quedat una pensió irrisòria amb la qual no poden fer front a les despeses diàries. Per aquesta raó i per la soledat que pateixen decideixen anar-se a viure les tres juntes. La convivència i la necessitat les portarà a situacions rocambolesques en una comèdia ràpida i amb crítica social.

Pujar