elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim, preparat per a mostrar de nou la seua solidaritat

Benicàssim, preparat per a mostrar de nou la seua solidaritat
  • La 32a edició del Mercat Nadalenc del Grup Viure arriba aquest diumenge al carrer Sant Tomàs

El municipi de Benicàssim ja està preparat per a mostrar de nou la seua gran solidaritat amb una nova edició del Mercat Nadalenc del Grup Viure. La 32a edició se celebra aquest diumenge 11 de desembre i com ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, “veïns i visitants ens tornarem a bolcar en un dels actes més esperats i participatius a Benicàssim durant els dies previs a Nadal i amb el qual el carrer Sant Tomàs s'omplirà del millor esperit nadalenc i solidari”.

L'esdeveniment ha anat creixent any a any i els diners recaptats en cada jornada solidària es destina a un projecte benèfic i, en aquesta ocasió, els col·laboradors de la trobada han seleccionat l'escola Brilliant Brains Nursery and Primary School a Uganda. Es tracta d'una escola infantil i primària creada principalment per als xiquets orfes i vulnerables dels llogarets pròxims a l'escola. El centre es troba en la zona de Busokwa, en el subcondat de Karambi, en el districte de Kabarole, en l'oest d'Uganda, en l'est d'Àfrica. L'escola va començar amb 80 xiquets aproximadament en 2016, i en l'actualitat assisteixen a classe al voltant de 260 d'entre 3 a 15 anys, dels quals molts són orfes. Així, la recaptació del mercat ambulant es destinarà a la millora de les instal·lacions d'aquesta escola i es podrà actuar, entre altres coses, en la reparació de les aules amb material resistent a la pluja i el fred, a millorar la cuina i els espais per a la higiene personal com les dutxes i lavabos, poder proporcionar-los roba, material escolar així com material metge i tindre un fons per a poder portar a l'hospital als xiquets malalts i proporcionar-los el tractament necessari per a recuperar-se.

El projecte educatiu triat per a la present edició s'unirà a la llista de projectes benèfics als quals es va destinar la recaptació en anys anteriors. Somàlia, Burkina Faso, l'Equador, Moçambic, Colòmbia, República Dominicana, Kenya, Haití, L'Índia i Síria són alguns dels destins dels projectes triats des que el Mercat Solidari del Grup Viure començara la seua marxa en 1991. La implicació de veïns i visitants durant tot aquest temps es tradueix en més de 345.000 euros, sent la passada edició la de major recaptació, sumant 21.448,33 euros per a The Kafunjo Community Project a Uganda.

En el mercat d'aquest diumenge es posaran a la venda els elements nadalencs elaborats pels membres del Grup Viure com a centres de taula i pesebres, i tampoc faltaran els productes de la Canastilla, el lloc Tot Cor a càrrec dels joves del Grup Viure i destacar el Racó sostenible, fomentant amb això l'economia circular. El mercat ambulant que es desenvoluparà de 10.00 a 20.00 hores també albergarà les actuacions del Grup de danses “El Cremaller” (11.30 hores), “Círculo Mágico” Benicàssim (12.45 hores), Gimnàs BenisSport (17.00 hores) i el Cor Parroquial (18.30 hores).

Pujar