elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim posa en valor la iniciativa emprenedora

Benicàssim posa en valor la iniciativa emprenedora
  • L’Espai de la Música acull el tancament de la present edició de Benicàssim Activa amb la presentació dels sis projectes seleccionats i amb la conferència de Sergio Ayala

Benicàssim ha posat en valor la iniciativa emprenedora amb una nova trobada de Talent Local Benicàssim que ha acollit el tancament del programa d'acompanyament a emprenedors Benicàssim Activa. 

L’Espai de la Música Mestre Vila ha acollit aquesta vesprada l'acte i com ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, “és enriquidor i il·lusionant veure com han evolucionat durant sis mesos les idees emprenedores de sis veïnes de Benicàssim, els qui han comptat amb un assessorament i mentorització personalitzat per l'equip de professionals de Benicàssim Activa. Totes elles van vindre amb una idea i hui dia s'ha pogut materialitzar, posar en marxa i ja formen part del talent empresarial de Benicàssim que aposta per la innovació, proximitat, la qualitat i la confiança”. 

Benicàssim Activa és un programa en el qual es presta suport especialitzat i acompanyament als emprenedors en la materialització dels seus projectes tutoritzats per professionals ja consolidats i experts en diferents àrees empresarials, que els ofereixen assessorament des de la seua proposta inicial per a portar-les a un altre nivell, mitjançant els coneixements i eines que cadascuna d'ells necessite, per a garantir la seua correcta entrada i implantació en el mercat, oferint eines que permeten el fiançament”. Benicàssim Activa va començar en el 2019 i en data de hui continuen en marxa el 80% de les iniciatives. 

Ara, a aquelles iniciatives posades en marxa en els tres anys anteriors s'uneixen les sis noves idees empresarials que han format part de la present edició i com ha recalcat la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Vanessa Batalla, “és tal l'interés per formar part d'aquest programa de mentorització i tutorització que per a enguany es van rebre fins a 34 sol·licituds per a poder participar en aquest”. 

Finalment van ser sis les seleccionades per a participar en el programa: Irene Cortés, Balma Pesudo, Paula Val, Lydia Martín, Glòria Badia i Júlia Esteve que conformen Bonavista Taller, i Rocío Matamoros. Dins dels seus projectes s'inclou la creació d'una comunitat de venda atractiva i que el client visca la compra com una experiència; proporcionar el servei de gestió i assessorament al sector de l'hostaleria; impulsar la psicologia esportiva a Benicàssim; habilitar un espai de venda col·laborativa on donar a conéixer a empreses de Benicàssim d'artesania, productes gastronòmics o regals, entre altres; la creació d'instal·lacions de joc per a compartir espai tant adults com xiquets; i, finalment, impulsar la creació i el disseny entre els clients locals. 

Davant de posar en valor totes aquestes iniciatives emprenedores, l'acte d'aquesta vesprada ha comptat amb la participació de Sergio Ayala. El speaker, comunicador, conferenciant i empresari porta realitzant des del 2005 cursos de formació sobre vendes i gestió d'equips tant en institucions públiques com en entitats privades i empreses. Tots aquests anys com a formador i tantes hores lectives li han servit per a poder concentrar tota la seua experiència en unes xarrades molt potents visualment, amb molt de contingut, altament motivacionals i sobretot amb molt, sentit de l'humor. Això és el que ha mostrat aquesta vesprada a Benicàssim amb amb la seua ponència titulada “Amb humor i amor”, a través de la qual ha tractat de conscienciar als assistents sobre la necessitat d'establir el bon humor com a valor estratègic en les empreses.

La conferència de Sergio Ayala s'uneix a la impartida el mes de juliol passat, en aquest cas a càrrec de María Escrig i amb el qual el palauet municipal Vila Elisa es va convertir en el punt de trobada per a l'emprenedoria, en un esdeveniment que va unir empreses i joves emprenedors en la localitat. A més, en les dues edicions anteriors de Talent Local Benicàssim van ser 1.100 les persones que van assistir a les ponències programades i que van ser protagonitzades per Fernando Romay, Putos Modernos, Pascual Benet, Andrea Villalonga i Ada Morales, ponències que van complir l'objectiu que el públic reflexionara, es motivara, vera que l'èxit és possible i no deixen d'emprendre. 

Pujar