elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim marxa sobre dues rodes

Benicàssim marxa sobre dues rodes
  • El Dia de la Bicicleta forma part de la programació amb motiu del 9 d'octubre que també contempla tallers i castell de focs

Benicàssim ha iniciat sobre dues rodes la programació amb motiu de la celebració del 9 d'octubre.

Com a avantsala al dia festiu, des del consistori s'ha programat per al dia de hui una variada programació que conjumina l'esport, el folklore i la tradició. La jornada ha començat amb el Dia de la Bicicleta, activitat que les inclemències meteorològiques va motivar la seua suspensió durant la setmana de festes per Sant Tomàs de Villanueva. Així, a partir de les 11.00 hores els participants s'han congregat en el pàrquing del Clot des d'on ha començat el recorregut pels carrers del municipi. L'activitat ha comptat amb la col·laboració de la Penya Ciclista Benicàssim i el Club de Triatló Formigues Benicàssim i en finalitzar el recorregut s'ha realitzat una rifa i regals entre tots els participants. Les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente no  han faltat a la marxa amb bicicleta.

Així mateix, el públic infantil també ha tingut l'oportunitat de participar al migdia en “El Tresor de la Torre de Sant Vicent”, activitat recomanada per a menors de 5 i 10 anys consistent en un joc en el qual, a més de conéixer la història i característiques de la Torre de Sant Vicent, els participants s'han divertit desxifrant uns plans per a trobar un valuós tresor. L'activitat està inclosa en la iniciativa “Benicàssim Kids” que durant la temporada estival ha dotat d'activitat la Torre de Sant Vicent, la plaça del Trenet i al costat de l'Oficina de Turisme del Eurosol.

Per a aquesta vesprada, la programació inclou un taller de balls tradicionals a càrrec de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller. Durant al voltant d'una hora, membres de l'agrupació ensenyaran als assistents el ball del Cremaller i alguna jota senzilla. A partir de les 18.30 hores serà el Casal Jove l'encarregat de realitzar tallers i a partir de les 22.15 hores, el so de tambors marcarà el ritme des del carrer Sant Tomàs fins a l'avinguda Barcelona on a les 23.00 hores es procedirà al tret d'un castell de focs artificials patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló.

Quant a la commemoració del 9 d'octubre, el dia de la Comunitat Valenciana tindrà lloc la tradicional cercavila que comptarà amb la participació de les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente, els festers i les festeres, així com les autoritats municipals encapçalades per l'alcaldessa, Susana Marqués, la colla de Dolçainers i Tabaleters, Gegants i Cabuts, l’Agrupació Folklòrica El Cremaller i la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim. La cercavila començarà a les 11.30 hores en la plaça de les Corts Valencianes i al migdia tindrà lloc l'acte institucional en la plaça País Valencià.

Finalment, el Teatre Municipal Francisco Tárrega acollirà el concert de La Maria que arriba a Benicàssim amb la seua gira “El que està per vindre”, homenatjant la cançó tradicional valenciana i els seus referents. El concert tindrà lloc el diumenge a les 19.00 hores i les entrades a un preu de 3 euros es poden adquirir en la web municipal https://benicassimcultura.es/.

Pujar