elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim conjumina per Setmana Santa tradició, patrimoni, naturalesa, cultura i activitats per a tota la familia

Benicàssim conjumina per Setmana Santa tradició, patrimoni, naturalesa, cultura i activitats per a tota la familia
  • Una completa i cuidada agenda i per a tots els públics permetrà gaudir de “molt més que sol i platja”

Benicàssim encara la Setmana Santa amb tots els recursos per a dinamitzar aquests dies de descans que s'acosten. “A més dels actes tradicionals, els veïns i visitants trobaran una completa agenda d'activitats amb una variada oferta d'oci per a tots els públics. Juntament amb unes platges els treballs de posada de les quals a punt portem mesos realitzant, les persones que ens trien saben que trobaran més d'un centenar d'activitats que recullen patrimoni, naturalesa, cultura i activitats infantils, a més d'una oferta gastronòmica i d'oci envejable”, ha destacat l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

Una àmplia agenda religiosa ocuparà part de la programació de Setmana Santa que també transcorrerà amb les tradicionals processons pels carrers del municipi. El dissabte 1 d'abril es realitzarà el Pregó de Setmana Santa seguit pel diumenge de Rams i la tradicional benedicció de les palmes. Benicàssim vibrarà amb el so de tambors provinents de les Confraries convidades a participar de la Tamborada el divendres Sant a les 22h, la Processó i veneració del Crist Jacent i el diumenge La processó de la trobada. Aquests i els altres actes religiosos es poden consultar en les xarxes socials de l'Ajuntament.

També el patrimoni i la naturalesa són uns altres dels al·licients per a gaudir de Benicàssim en les vacances de Setmana Santa. Es pot visitar la Torre Sant Vicent, una de les torres guaites més ben conservades de la Comunitat Valenciana, el Monestir dels Pares Carmelites, el Museu Cellers Carmelitano o el Centre d'Interpretació La Bartola. També el Parc Natural del Desert de les Palmes que és un dels paratges més grans de la regió amb més de 3.200 hectàrees des de les quals es pot gaudir d'unes esplèndides vistes del Mediterráneo. On també es podrà gaudir de visites guiades i les reeixides visites teatralitzades per les viles de la Belle Époque.

La cultura és a Benicàssim el que Benicàssim a la cultura, d'una banda, la música serà present a través del Recinte de Festivals en el qual es durà a terme el SanSan Festival que inaugura la temporada de grans festivals a l'aire lliure del panorama espanyol amb un cartell indie, pop i rock de primer nivell. L'art per la seua part té un gran aparador en Vila Elisa amb l'exposició d'homenatge a l'art pop a través de la visió dels artistes Andy Warhol, Takashi Murakami i Banksy. També es podrà gaudir de la primera exposició del Dia de les Paelles a la Sala Escena que permetrà veure de prop el que és aqueix dia per a Benicàssim sense haver estat I l'exposició de Vicente Tirado sota el títol Inverted Landscape en el Melchor Zapata.

Dins de la cultura també el cinema i el teatre tenen cabuda en l'agenda que aposta de nou per les versions originals i pel cinema d'animació amb prop de 20 projeccions al llarg de tot el mes d'abril, tancant-se aquest mes primaveral amb l'obra de teatre per a adults, Barbados de Kamikaze produccions el 23 d'abril, i el diumenge 30 d'abril el teatre infantil 4 X 4 Ephimeral Architectures de Gandini Juggling.

Benicàssim a més és família i per això compta amb activitats per als més xicotets de la casa, concretament el Parc del Trenet compta amb un recorregut ferroviari en miniatura en una extensió de més d'11 mil metres quadrats de jardí i que està obert tots els matins d'11 a 13 hores en el pont de Pasqua i que l'activitat dirigida de “El Misteri del Trenet” en diverses sessions el divendres a la vesprada. El dijous Sant hi ha dues sessions de “El Tresor de la Torre Sant Vicent” recomanada per a xiquets d'entre 5 i 10 anys, el divendres al matí “Contes amb propostes Sensorials a la Biblioteca de la Mar de l'Heliòpolis per a xiquets d'1 a 5 anys. Finalment, es projectarà cinema d'animació infantil durant tot el pont a les 18.30 hores amb la pel·lícula “Oink oink”.

Pujar