elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim combina cultura, gastronomia i turisme en la IX Blues Festival que se celebra al juny

Benicàssim combina cultura, gastronomia i turisme en la IX Blues Festival que se celebra al juny
  • Koko-Jean i JP Bimeni portaran fins a la costa castellonenca la millor música amb concerts adaptats a la situació sanitària que es traslladen al recinte del mercat de Benicàssim

El festival de blues torna a Benicàssim al cap d'un any d'absència obligat per la pandèmia. I ho fa amb dues grans figures del soul amb dos concerts que es traslladen al recinte del mercat durant el cap de setmana del 18 i 19 de juny.

Amb aquest festival, Benicàssim llançarà el tret d'eixida dels festivals d'estiu en un any en què la baixa incidència de covid i el ritme de vacunació fan veure amb esperança la temporada d'estiu en aquest municipi.

L'IX Benicàssim Blues Festival mantindrà viu l'esperit del blues amb una edició especial en xicotet formats, amb un aforament aproximat de 300 persones, adaptat a la situació sanitària i de seguretat actuals.

Koko-Jean & The Tonics, que tenia previst el seu concert en l'edició de 2020, actuaran el divendres 18 de juny a les 22.30 hores. Miss Koko-Jean és una cantant del soul reconeguda pels seus deu anys de carrera amb la seua anterior banda i torna a Benicàssim sis anys després amb The Tonics.

Per part seua, JP Bimeni & The Black Belts actuaran el dissabte 19 de juny a les 20 hores. Aquest artista, natural de Burundi, és un músic autodidacta que al costat de la banda espanyola The Black Belts formen un conjunt explosiu.

Cristina Fernández, regidor de Turisme, ha destacat que “amb els canvis de les mesures sanitàries hem tingut poc temps de maniobra però decidim tirar avant amb el Benicàssim Blues Festival en xicotet format i espais oberts per a mantenir viu el blues en la nostra localitat”.

No obstant això, per a Fernández “l'important és arrancar la temporada i gaudir de la música de Benicàssim” una localitat que ofereix un clima excel·lent, platges, muntanya, gastronomia i que es converteix en una “experiència única i inoblidable”.

Benicàssim experiences

Des de l'Ajuntament de Benicàssim han realitzat una aposta per combinar cultura, gastronomia i esdeveniments amb un paquet d'experiències amb el qual es pot adquirir amb un sol clic l'allotjament, la reserva del festival, una reserva en un restaurant de Benicàssim i una visita guiada que el 19 de juny serà pel Desert de les Palmes i el 20 de juny per la Torre de Sant Vicent declarada Bé d'Interès Cultural.

Per part seua, l'alcaldessa de la ciutat, Susana Marqués, ha assegurat que amb el Benicàssim Blues Festival “la nostra localitat tindrà ànima de blues durant uns dies” gràcies a un festival que “ha contribuït a engrandir el nom de Benicàssim a nivell de turisme cultural”.

Per a Marquès, Benicàssim Blues Festival és “una marca consolidada” entre els esdeveniments importants que se celebren a nivell nacional i després d'un any sense festival per la pandèmia “aquest anys ens va fer il·lusionar-nos amb una nova edició”. Per a la primera edil, aquest festival “serà el primer de molts”.

Paquets culturals han vingut per a quedar-se

L'alcaldessa de Benicàssim i l'edil de Turisme han assegurat que la paquetización de l'oferta cultural i de festivals ha vingut per a quedar-se i el seu objectiu és oferir al turista una oferta cultural que combine gastronomia, esdeveniments i allotjament. “Hem d'apostar per la mena de públic que vol acudir a festivals però sense massificacions” i per a això "és important obrir-se perquè si diversifiques l'oferta tens més oportunitats de sobreviure”.

Benicàssim compta aquest estiu amb diversos festivals i ofertes culturals per a turistes i visitants com Mar de Sons, Belle Epoque, festival de flamenc, un festival de lírica o el Francisco Tárrega de guitarra.

Pujar