elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim busca les tres millors idees emprenedores

Benicàssim busca les tres millors idees emprenedores
  • Els guanyadors rebran un premi dotat amb 1.000 euros per a poder posar en marxa la seua iniciativa

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, organitza una nova edició del Concurs d'idees emprenedores amb l'objectiu de donar suport i promoure el desenvolupament d'iniciatives empresarials del municipi. Aquest dimarts 10 de setembre s'ha obert el termini de presentació que es prolongarà fins al pròxim 10 de novembre; dos mesos en què els interessats podran presentar les seues idees de negoci i, com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Vanessa Batalla, “es valorarà el potencial i l'originalitat de les idees”.

En el concurs poden participar totes les persones que tinguen una idea de negoci, tant en fase inicial com en fases més avançades i els tres millors projectes rebran un premi econòmic per a desenvolupar les seues idees. Així, s'entregaran un total de tres premis de mil euros, un per cadascuna de les següents categories: “Turisme, oci i experiències” , “Salut, cultura i esport” i “Tecnologia i innovació”. En el concurs participen com a entitats col·laboradores, que a més formaran part del jurat del premi, la Universitat Jaume I, el CEEI, el Espaitec, el SECOT i la Fundació Globalis.

Com s'indica des de l'àrea de Promoció Econòmica, el programa “naix amb la voluntat de donar suport a emprenedors amb projectes propis, ajudant-los en el seu desenvolupament amb una dotació econòmica que puga finançar, almenys en part, l'inici de l'activitat que es propose”. Vanessa Batalla afig que “és una oportunitat per a donar visibilitat al projecte i impulsar nous negocis en el nostre entorn”.

Tal com regeixen les bases de la convocatòria, només es podrà presentar un únic projecte per persona encara que cada projecte podrà anar signat per més d'una persona. A més, la iniciativa empresarial que es presente podrà estar ja constituïda però la seua data de constitució no podrà ser anterior a l'1 de gener de 2019. El concurs està limitat a projectes elaborats expressament per a iniciatives que hagen de desenvolupar-se a Benicàssim i s'entendrà que es compleix aquest requisit quan així s'especifique en la proposta de manera clara i fonamentada a valorar pel jurat. Així mateix, els projectes presentats per persones empadronades en el municipi de Benicàssim comptaran amb una puntuació d'inici en la valoració del seu projecte. En el cas de ser un grup de persones, també tindran dret a aquesta puntuació d'inici si la meitat almenys de les persones del grup estan empadronades en Benicàssim.

Els concursants passaran un primer filtre amb una comissió avaluadora que oferirà una llista definitiva dels aspirants que compleixen correctament amb les bases del concurs. Una vegada realitzada la llista definitiva, el jurat compost pels membres de les entitats col·laboradores i una representació municipal, dirimirà el nom dels guanyadors de les diferents seccions.

Vanessa Batalla ha finalitzat dient que “des de l'àrea de Promoció Econòmica l'ajuntament continua apostant per col·laborar amb els emprenedors per a poder fer realitat les seues iniciatives més originals, innovadores i que aporten més potencial al sector empresarial del municipi”.

Pujar