elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim ampliarà els camins d'accés al recinte de festivals

Benicàssim ampliarà els camins d'accés al recinte de festivals
  • Modificarà el Pla General per a millorar les entrades des de la N-340 i la carretera del Desert

MÉS FOTOS
Benicàssim ampliarà els camins d'accés al recinte de festivals - (foto 2)

Benicàssim ha celebrat aquest matí la Junta Local de Seguretat extraordinària amb motiu de la pròxima celebració del festival Rototom Sunsplash que se celebrarà del 16 al 22 d'agost.

Es tracta d'una de les reunions prèvies al festival, junt amb la reunió en matèria de mobilitat celebrada aquesta setmana i que va comptar amb membres de la corporació municipal de Benicàssim, que va abordar les millores previstes en els accessos al recinte de festivals.

En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Carlos Díaz, va indicar que, una vegada els terrenys on se situa el recinte han passat a ser de titularitat municipal, “ara ja estem en disposició d'invertir en infraestructures fixes i accions que permeten la celebració d'esdeveniments durant tot l'any. En aquest sentit, hem preparat una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que amplia els camins d'accés al recinte des de la Carretera del Desert i des de la N-340”.

Preparats per al Rototom

La Casa Abadia ha acollit la sessió que ha sigut presidida per l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i ha comptat amb l'assistència de la Secretària General de la Subdelegació del Govern a Castelló, Jerusalén Rodrigo Alonso, del Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, de la cap de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació de Castelló, Rosa Marco, així com representants de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i representants de l'organització del festival encapçalats pel director d'aquest, Filippo Giunta.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “després d'un obligat parèntesi de dos anys, la nostra ciutat acull novament la 27a edició del Rototom Sunsplash. En aquest sentit i des de l'experiència que aporta el nostre municipi, ja estan tots els dispositius preparats i coordinats per a poder atendre qualsevol possible contingència”.

La Secretària General de la Subdelegació del Govern, Jerusalem Rodrigo, ha comentat per la seua part que “de nou la col·laboració i coordinació entre tots els efectius de seguretat implicats és una màxima per al correcte desenvolupament de macroesdeveniments com els que acull Benicàssim i que ja compta amb una dilatada experiència”.

L'aforament previst per a la present edició és de 20.900 assistents diaris i l'aforament en la zona d'acampada s'ha fixat en 9.246 persones. Des del consistori recorden que l'accés al recinte de festivals es realitzarà, igual que en els festivals anteriorment celebrats, per la CV-147 (carretera del Desert de les Palmes), la qual cosa permetrà l'únic accés als 62.000 m² de zona d'estacionament prevista per als assistents i localitzada en els voltants del recinte. Així, l'accés al recinte del festival per la N-340 només estarà permés per al transport públic col·lectiu, proveïdors i producció.

Des de l'Ajuntament de Benicàssim es recomana la utilització del transport públic per a accedir al recinte i durant el festival estarà en funcionament serveis especials que connectaran el recinte amb l'estació de tren, el nucli urbà i també hi haurà una línia nocturna que, cada mitja hora connectarà el festival amb el municipi i hi haurà parades tant en el nucli urbà com en la costa.

Els horaris i els recorreguts disponibles es poden consultar en la web del festival https://rototomsunsplash.com/info-util/mapas-y-descargas/

Pujar