elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Benicàssim des de les altures’, la ruta guiada per a descobrir els paisatges més impressionants del terme municipal

‘Benicàssim des de les altures’, la ruta guiada per a descobrir els paisatges més impressionants del terme municipal
  • Esport, botànica, gastronomia i cultura per a gaudir de l'últim cap de setmana del mes de febrer a la ciutat de Benicàssim

La ciutat de Benicàssim reprén aquest cap de setmana les rutes guiades pel seu terme municipal per a descobrir en una ruta de tot just quatre quilòmetres i bressol dificulteu baixa-moderada els paisatges més impressionants i singulars de `Benicàssim des de les altures’. La visita sorprendrà a qui s'anime a gaudir-ho, consistent en un senzill recorregut senderista que discorre pel Desert de les Palmes, permetent admirar paisatges naturals així com descobrir els secrets naturals i culturals del més emblemàtic espai protegit benicassut. Al llarg del recorregut es pot gaudir de les vistes més espectaculars del Mediterrani, així com de les lleus valls i muntanyes que conformen l'inconfusible perfil que conforma el Desert en un itinerari recomanat per a famílies. Diumenge que ve 26 de febrer a les 10,30 des del Monestir Carmelita comencen les rutes guiades de 2023 prèvia inscripció en l'Oficina de Turisme de Benicàssim a través de la web www.turismo.benicassim.es.

“Benicàssim posseeix un extraordinari patrimoni natural. Si bé nostres cinc platges urbanes són reconegudes per la seua excel·lència, comptem també amb un paratge natural, que amaga una riquesa natural que sorprén espècies botàniques, rutes cicloturistas i sinuoses sendes que ascendeixen per la muntanya, per a culminar amb unes vistes inconfusibles”, ha comentat la regidora responsable de l'àrea de Turisme, Elena Llobell.

Cal destacar que en aquest enclavament del Desert de les Palmes es poden realitzar activitats d'oci entre les quals es troben 10 rutes de senderisme i rutes amb bicicleta. Concretament el Desert de les Palmes constitueix un dels paratges naturals més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa va ser declarat “Paratge Natural” a l'octubre de 1989, pel seu interés ecològic, paisatgístic i recreatiu. A més, està format per 3.200 hectàrees, té el seu pic més alt, el Bartolo a 729 metres. D'obligatòria visita és la micro reserva floral de les Agulles de Santa Águeda, el Monestir dels Pares Carmelites, així com nombrosos brolladors com la Font Tallà, la Font de Sant Josep, etc.

Després d'una bona caminada i poder gaudir de l'àmplia varietat gastronòmica del municipi, Benicàssim ofereix a més projeccions en versió original subtitulada i en castellà del film The Menu tant divendres i com a dissabte en horari de 19,30 i 22,30 hores, i una peça escènica d'autor el diumenge 26 a les 19,00 hores com a tancament de l'agenda cultural del mes de febrer. L'obra M.A.R. d'Andrea Díaz Reboredo (artista plàstica i escènica, directora del grup d'investigació INVESTRO) que compta amb la ayudantía de Xavier Bobés Solà (director, manipulador i creador escènic, director de la companyia PLAYGROUND) i del violoncel·lista Dani León en escena. També conforma aquest equip Pablo Reboredo que, juntament amb Andrea, ha dissenyat i construït molts dels objectes que conformen la gran instal·lació que suposa M.A.R, una peça de Teatre d'objectes que explora la manipulació objectual a través d'un treball coreogràfic del cos amb els materials de treball; objectes tots ells reunits entorn de la construcció d'un espai en concret; una llar.

Dos relats s'entrellacen en aquesta obra; la vida d'una casa (amb un segle d'història social, familiar, econòmica, etc), al costat d'una reflexió tècnic-poètica entorn dels espais i al seu significat. Un discurs a través de l'espai que parteix de les següents premisses: "L'arquitectura és l'escenari de la vida. Cada cultura crea el seu propi espai. I els canvis provocats en aquest, configuren la seua pròpia cultura". Els autors ho descriuen com un viatge a través de materials com la fusta, el paper, fotografies, utensilis quotidians, dibuixos, escultures... que, units a un exercici corporal de moviments precisos, construeixen un espai pensant en constant moviment.

 

Pujar