elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Primaël Montgauzí i Abraham Rivas guanyen el Concurs de Cantautors amb la Veu Petita

Primaël Montgauzí i Abraham Rivas guanyen el Concurs de Cantautors amb la Veu Petita
  MÉS FOTOS
  Primaël Montgauzí i Abraham Rivas guanyen el Concurs de Cantautors amb la Veu Petita - (foto 2)
  Primaël Montgauzí i Abraham Rivas guanyen el Concurs de Cantautors amb la Veu Petita - (foto 3)
  Primaël Montgauzí i Abraham Rivas guanyen el Concurs de Cantautors amb la Veu Petita - (foto 4)

  El cantant occità Primaël Montgauzí ha guanyat el primer premi del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita i el xativí Abraham Rivas s'ha fet amb el segon premi i el premi del públic. El concurs s'ha consolidat com un espai de trobada i promoció de la cançó d'autor en llengües minoritzades.

  El regidor de Cultura, Josep Barberà, i la portaveu del jurat, Lissy López, han donat a conéixer aquest matí els noms dels artistes guanyadors de la segona edició del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita, impulsat des de l'Ajuntament de Benicarló i l'Associació Petit Festival amb la intenció de difondre i promocionar la cançó d'autor en les llengües minoritzades de l'estat.

  A aquesta segona edició s'han presentat 31 concursants, amb cançons interpretades en català, èuscar, gallec i occità. El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha qualificat «d'èxit total» aquesta xifra de participants i ha recalcat que «la qualitat i quantitat d'artistes que s'han presentat al concurs demostren que el certamen s'ha consolidat com un espai de trobada de joves cantautors, amb unes peculiaritats i unes característiques que el fan únic».

  El primer premi del concurs ha recaigut en el cantautor occità Primaël Montgauzí, que fa servir la variant gascona de l'occità. L'artista s'acompanya de llaüt oriental i percussions que evoquen les tradicions musicals de la seua terra, amb lletres que reflecteixen preocupacions per les cultures minoritzades, la diversitat i el paisatge de la Gascunya. En aquest sentit, Barberà ha dit que «cal felicitar-se pel fet que un occità guanye el concurs, atés que es tracta d'una llengua en perill de desaparició».

  Pel que fa al segon premi i al premi del públic, que s'atorgava a través d'una votació a Facebook, el guanyador és el cantautor de Xàtiva Abraham Rivas. La portaveu del jurat, Lissy López, ha explicat que la coincidència entre el criteri del públic i el del jurat «pot semblar insòlita, però el fet és que Abraham Rivas ha aconseguit enamorar-nos a tots». López ha assenyalat que «les bases del concurs no recullen cap article que impedisca que un mateix artista s'emporte més d'un premi, situació que d'altra banda és habitual en altres certàmens, com els Grammy».

  Primaël Montgauzí i Abraham Rivas, flamants guanyadors del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita, seran els encarregats d'obrir el Petit Festival, que omplirà els carrers de música i veus els dies 19 i 20 de maig. Concretament, l'occità actuarà a la plaça del Mercat Central divendres a les 19.00 hores, mentre que el músic de Xàtiva cantarà, una hora després, al carrer de Sant Joaquim, enfront de la Casa del Marqués de Benicarló.

  Serà l'aperitiu sonor d'una intensa marató de música i veus que se succeirà als escenaris ubicats als carrers del centre i a la plaça dels Mestres del Temple i que comptarà amb les veus de Marc Parrot, Joan Rovira, Ual·la, El sobrino del diablo, Road Ramos, Daniel Higiénico, Rafa Pons o el benicarlando Dani Tejedor, que presentarà el seu primer treball com a cantautor, 'Cuerpo de ciudad'.

  Pujar