elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es posa en marxa el Pla estratègic per al sector agroalimentari de Benicarló i Vinaròs

 Es posa en marxa el Pla estratègic per al sector agroalimentari de Benicarló i Vinaròs
  MÉS FOTOS
   Es posa en marxa el Pla estratègic per al sector agroalimentari de Benicarló i Vinaròs - (foto 2)

  Benicarló i Vinaròs s’alien per la creació d’un Centre d'Intel·ligència Competitiva en el sector agroalimentari. El programa pretén desenvolupar un projecte de creixement econòmic i social del sector agroalimentari d’ambdós municipis.

  Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió de treball del Pla estratègic per al sector agroalimentari de Benicarló i Vinaròs, un pla que pretén «conèixer la realitat empresarial del sector, fer un diagnòstic competitiu del mateix i determinar unes línies de millora competitiva», tal com ha explicat Román Sánchez, regidor de Promoció Econòmica de Benicarló. «La unió d'ambdós municipis per a posar en marxa aquest pla —ha destacat María Cano— naix del fet que als dos tenim una realitat quasi idèntica i unir forces ens permet poder dur a terme projectes a un menor cost».

  Per la seua part, Joaquín Andrés, Director d’internacionalització de la Cambra de Comerç, ha felicitat als dos ajuntaments i ha manifestat la seua satisfacció per aquesta unió pionera i ha declarat que «es pretén treballar en un Centre d’Intel·ligència Competitiva per generar sinergies entre tots els sectors productius i econòmics dels dos municipis de cara al futur. Amb açò es persegueix generar un impuls al desenvolupament econòmic territorial per tal de competir en un entorn que cada vegada és més global».

  Anselmo Ríos, Consultor de Redflexión per a la Cambra de Comerç, ha desglossat els passos immediats a seguir: «Avui mateix comencem la primera reunió i en uns tres mesos com a màxim esperem tindre enllestit el programa on s’identifiquen les principals fortaleses del sector, entendre les seues necessitats i les seues complementarietats amb l’objectiu de millorar-lo».

  A la reunió d’avui s’han tractat alguns dels objectius del programa. Principalment s’ha dut a terme una aproximació al sector agroalimentari de Vinaròs i Benicarló i la proposició d’iniciatives per a establir mapes de complementarietats i determinar quin és el potencial de cooperació. A aquesta sessió li seguiran unes altres en la mateixa línia de diagnòstic, seguiment i conclusions així com d’altres individuals amb les empreses més representatives del sector.

   

  Pujar