elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Benicarló dona suport a les reivindicacions dels sectors primaris

L’Ajuntament de Benicarló dona suport a les reivindicacions dels sectors primaris
  • La Regidoria d’Agricultura se suma a les demandes dels agricultors i pescadors davant del malestar per l’aplicació de les polítiques europees

El regidor d’Agricultura, Borja Castell, ha volgut mostrar avui el seu suport als sectors primaris de Benicarló en relació amb les mobilitzacions que s’estan produint en els últims dies a nivell nacional i internacional en contra de les polítiques europees sobre pesca i agricultura.

Acompanyat del president de la Cooperativa Agrícola Benihort, Sergio Ortiz, i del director tècnic i responsable de qualitat del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, Nacho Lluch, Borja Castell ha mostrat el seu suport als professionals del sector primari de Benicarló, tant als pescadors com als agricultors, i ha reclamat «solucions efectives».

«No podem tolerar —ha dit— aquestes decisions que s’estan prenent tant a nivell nacional com europeu que perjudiquen greument el nostre sector primari», en referència a la reducció de les jornades de treball dels professionals de la pesca i als controls sanitaris que s’exigeixen als productors europeus front als productors de fora de la Unió Europea.

En aquest sentit s’ha pronunciat el president de Benihort, que ha reclamat «igualtat entre productors». «Està clar —ha dit Sergio Ortiz—, que els controls són necessaris, però demanem que siguen els mateixos, independentment de l’origen dels productes agrícoles».

Castell i Ortiz han reclamat l’aplicació de les «clàusules espill», que comporten les mateixes condicions de control a tots els productes importats i han denunciat «els excessius tràmits burocràtics que ens reclamen a l’hora de sol·licitar ajudes comunitàries».

Totes aquestes demandes quedaran exposades en la carta que el regidor d’Agricultura enviarà aquesta setmana al ministre d’Agricultura, Luis Planas, reclamant la presa de decisions que milloren la situació dels sectors primaris. «Hem d’anar de la mà —ha dit el regidor— per reclamar cadascuna de les necessitats que tenen els sectors primaris, i la intenció d’aquest ajuntament és estar al seu costat i ajudar-los en tot el possible dins de les nostres competències», ha declarat Borja Castell.

Pujar