elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les festes de la tornada a la normalitat se salden amb èxit de participació

Les festes de la tornada a la normalitat se salden amb èxit de participació
  • Les festes de 2022 han passat amb excel·lent l’examen de tornada a la normalitat pre-pandèmica

  • Benicarló ha recuperat la dimensió comunitària i participativa de les seus festes i ho ha fet, a més, amb un important descens de les incidències de seguretat ciutadana

MÉS FOTOS
Les festes de la tornada a la normalitat se salden amb èxit de participació - (foto 2)

El regidor de festes i falles, Pedro Manchón i el de seguretat ciutadana, Ilde Añó, han fet Balanç de les festes patronals de 2022 i han conclòs que « s’ha superat la participació de les festes de 2019 -les ultimes celebrades abans de la pandèmia- i que la gent ha sortit massivament al carrer». És la foto final d’un dies marcats amb roig al calendari festiu de Benicarló que han recuperat l’esperit comunitari i participatiu que caracteritza històricament a les festes majors de Benicarló.

El regidor de festes i falles s’ha mostrat «plenament satisfet» pel treball porat a terme per la Comissió de Festes i per la recuperació de la participació, fet que « ha permés que els benicarlandos visquem unes festes molt intenses». Manchón ha subratllat també « l’encert en la tria dels escenaris de festes» ( Plaça de la Constitució i Sant Bartomeu, pati del col·legi Martínez Ródenas i jardins del MUCBE) «que han permés bastir una programació per a tots els gustos i totes les edats».

El regidor de festes ha remarcat també «el rellevant paper dels artistes locals en la programació» i ha  insistit en que «les festes són una ocasió imprescindible per a atorgar-los el protagonisme que els correspon».  Una vegada més Manchón ha subratllat «l’ altíssim nivell dels artistes, actors i músics Benicarlandos» i de la banda de l’associació musical Ciutat de Benicarló que enguany ha ofert una Serenata a Sant Bartomeu que ha qualificat de «sublim». Manchón ha subratllat també «la consolidació» del concert de cloenda de festes a càrrec de l’Orquestra clàssica de Benicarló i la representació teatral del grup local Guirigall. El responsable de l’àrea de festes i falles ha tingut paraules d'agraïment per a totes les entitats culturals, esportives i socials que participen en les festes, i també per a les penyes «que han recuperat la intensitat festiva al seu recinte». El regidor ha conclòs amb un retrat de situació en el que «Benicarló ha viscut unes festes carregades de regust cadufero i sentiment patri».

Seguretat ciutadana i incidències

L’èxit de les festes ha anat de la mà d’un important dispositiu de seguretat al carrer, tal com ha subratllat el regidor de policia i seguretat, Ilde Añó, qui ha agraït el treball de les forces i cossos de seguretat, protecció civil, bombers, Creu Roja i especialment «l’esforç realitzat per la Policia Local , que ha cobert el servei amb tres patrulles al carrer el matí, la tarde i la nit i ha portat a terme més de 400 intervencions».  En este marc de situació, l’inspector Juan Gasch ha comparat els serveis de 2019 (últimes festes celebrades amb normalitat abans de la pandèmia) amb les intervencions a 2022 per a concloure que «s’ha produit un descens del 33% en les faltes o delictes contra la seguretat ciutadana».

En canvi augmenten els accidents de trànsit en un 75% amb 19 incidents i 6 ferits lleus, cosa que reflexa «un clar increment de la mobilitat i més desplaçaments que a 2019». L'inspector de la policia local ha subratllat també les 32 persones que han sigut ateses al recinte de bous, de les quals només 3 han requerit trasllat a l’hospital de Vinaròs. Per últim Gash ha fet balanç del Punt Violeta, que s’ha saldat amb atenció a 189 persones, de les quals el 85% són dones. Les queixes per molèsties al carrer augmenten també en un 23% mentre que baixen en un 16% per soroll a domicilis, fet que demostraria «que la gent ha sortit més al carrer».

Davant este dibuix de situació, el regidor de Policia i Seguretat, Ilde Añó,  ha recordat que les festes comporten a més d’un intens treball per part de la policia local «una complexa logística a càrrec de la brigada d’obres i serveis», que ha portat a terme 2200 ordres de treball al llarg d’estos dies. Añó ha destacat també el treball de la comissió de bous «per fer complir la normativa» i a serveis socials per l’efectivitat del Punt Violeta. El regidor ha tingut també paraules de reconeixement per a la comissió de penyes, per a la Reina , les dames i els cavallers, i en general «per a totes i tots els Benicarlandos que han gaudit intensament de les festes», ja que disfrutar-les amb tranquil·litat «és l’objectiu final de tota la programació i el dispositiu de logística i seguretat que l’acompanya».

Pujar