elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Festa de la Carxofa torna a omplir els carrers després de l’aturada obligada per la pandèmia

La Festa de la Carxofa torna a omplir els carrers després de l’aturada obligada per la pandèmia
  • El centre de Benicarló ha tornat a protagonitzar els actes centrals de la Festa: la Demostració Gastronòmica, la Torrada Popular i la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat

  • El control d’aforament i la venda anticipada de tiquets han permés gaudir de la programació amb totes les garanties de seguretat

MÉS FOTOS
La Festa de la Carxofa torna a omplir els carrers després de l’aturada obligada per la pandèmia - (foto 2)
La Festa de la Carxofa torna a omplir els carrers després de l’aturada obligada per la pandèmia - (foto 3)
La Festa de la Carxofa torna a omplir els carrers després de l’aturada obligada per la pandèmia - (foto 4)

Benicarló ha viscut el cap de setmana més intens dels últims dos anys. Després d’una edició 2021 marcada per les restriccions i centrada només en els restaurants, la Festa de la Carxofa ha recuperat el seu esperit més popular i festiu i ha tornat als carrers de la ciutat per a mostrar tot el seu potencial gastronòmic.

Tot i que la Festa no s’ha pogut celebrar amb tota la seua plenitud, sí que s’han celebrat la Torrada Popular (dissabte), la Demostració Gastronòmica (diumenge) i la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat (tot el cap de setmana), amb un ambiciós pla de contingència que ha permés gaudir de tota la programació amb les màximes garanties de seguretat.

El cap de setmana va començar divendres, amb el lliurament del premi Carxofa d’Or a Raúl Resino, el xef que compta amb un restaurant estrella Michelin a Benicarló, i el reconeixement a la llauradora Rosa Mari Marzal. Durant el sopar, a més, també es va reconéixer el treball de Francisco Lluch i Guillermo Edo al capdavant del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, i de Cinta Pellicer, funcionària de l’Ajuntament que durant els últims anys de vida laboral s’ha dedicat en cos i ànima a l’organització de la Festa.

Respecte de la Torrada Popular de dissabte i la Demostració Gastronòmica de diumenge, el control d’accés i l’aforament restringit han permés gaudir de la carxofa sense aglomeracions. El recinte habilitat a la plaça de la Constitució, amb un únic punt d’entrada i un de sortida, s’ha mostrat com un espai a tindre en compte de cara a futures edicions, per ser més ampli i oferir un millor servei, tant per als restauradors com per als comensals.

A més, la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat, que ha comptat amb la presència de 39 establiments, ha dinamitzat el centre de Benicarló durant tot el cap de setmana.

La Festa de la Carxofa s’ha convertit d’aquesta manera en un dels primers esdeveniments multitudinaris que han recuperat parcialment la «normalitat» després de la pandèmia.

Pujar