elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria

Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria
  MÉS FOTOS
  Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria - (foto 2)
  Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria - (foto 3)
  Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria - (foto 4)
  Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria - (foto 5)
  Benicarló fa una primera valoració dels danys provocats per la borrasca Glòria - (foto 6)

  El temporal de vent, pluja i marítim ha provocat múltiples danys materials. Les zones més afectades són les que envolten les platges de la Caracola i la Mar Xica i també la platja del Morrongo.

  La borrasca Glòria està sacsejant Benicarló des del passat diumenge, amb un gran volum de precipitacions acumulades, fortes ratxes de vent i destacat temporal marítim. Aquests fenòmens han provocat multitud de danys materials al terme de Benicarló.

  A hores d’ara, es troben intransitables tant la zona de la Mar Xica com la de la Caracola i la Ratlla del Terme, que han acumulat grans quantitats d’aigua, sorra i roques, que ha portat a la carretera el temporal marítim. Altres punts que habitualment es veuen més afectats en episodis de pluges intenses són els barrancs, com la Rambla de Cervera, que baixa amb força i impossibilita creuar-la, i el Barranquet (rambla d’Alcalà).

  També està tanca la circulació per l’antiga N-340 en direcció Vinaròs, atés que no es pot transitar pel desviament habilitat a causa de les obres que afecten el vial.

  Durant el matí d’avui s’ha dut a terme una reunió de coordinació per a avaluar els danys i programar les actuacions per a recuperar la normalitat el més prompte possible. El primer tinent d’Alcaldia, Ilde Añó, s’ha reunit amb la Policia Local, la Brigada d'Obres i Serveis i l'empresa concessionària de la neteja per fer una primera avaluació de danys.

  A causa del vent, han caigut dos xiprers al Cementeri Municipal i quatre arbres al casc urbà, i ja es treballa per retirar-los. A més, també s’estan començant a retirar restes vegetals i arena de les zones més afectades, les platges de la Mar Xica i la Caracola. Per últim, també s’estan buidant tres illes de contenidors soterrats que s’han inundat.

  Està previst que la borrasca continue a la zona fins dimecres, encara que amb menys força. Segons l’última previsió del Centre de Coordinació d’Emergències, a la zona del litoral nord de la província es troba en situació de preemergència per fenòmens costers nivell taronja i en preemergència per vents.

  Pujar