elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló organitza unes jornades inclusives per a visibilitzar l’esport adaptat

Benicarló organitza unes jornades inclusives per a visibilitzar l’esport adaptat
  • El programa s’ha dividit en diferents grups d’edat, que podran practicar esports adaptats com el tennis taula, la boccia, el bàsquet amb cadira de rodes, o el volei

  • La iniciativa és un dels projectes inclosos en els pressupostos participatius de 2021

MÉS FOTOS
Benicarló organitza unes jornades inclusives per a visibilitzar l’esport adaptat - (foto 2)

Donar a conéixer tot el ventall de possibilitats que ofereix l’esport adaptat i visibilitzar les persones amb discapacitat que practiquen esport. Aquests són els dos grans objectius de les Jornades d’Esport Inclusives que tindran lloc aquesta primavera a Benicarló, fruit d’un dels projectes més votats en els pressupostos participatius de 2021.

El regidor d’Esports, Fernando Jovaní, acompanyat del president de Cocemfe Maestrat, Ramón Meseguer, i del tècnic d’Esports, José Luis Herreros, ha presentat les Jornades insistint en la importància que té l’esport en la qualitat de vida de les persones. «La pandèmia ens ha demostrat que la pràctica esportiva és essencial per a mantindre una bona salut», ha explicat el regidor, que ha reiterat la necessitat de «fer un pas endavant en favor de l’esport inclusiu i apropar-lo a tota la població». «Estic segur —ha dit— que algun dia deixarem de parlar d’esport inclusiu senzillament perquè totes les persones, amb discapacitat i sense discapacitat, practicarem esport junts».

Per la seua banda, el president de Cocemfe Maestrat ha destacat que «volem que la gent conega l’esport adaptat i el disfrute i, sobretot, que siga conscient que les persones amb discapacitat podem practicar tot tipus d’esport».

El programa s’ha dividit en quatre grans jornades adreçades a diferents grups de població que es reuniran al Pavelló Poliesportiu per a compartir experiències al voltant de diferents esports adaptats.

Començaran l’1 d’abril amb el grup de persones adultes, continuaran el 8 d’abril amb el grup de persones grans i els dies 30 d’abril i 21 de maig es dedicaran a l’alumnat de Primària i Secundària respectivament.

Totes les persones participants podran practicar esports adaptats a les persones amb discapacitat, com el tennis taula, el bàsquet amb cadira de rodes, l’atletisme, el colpbol, la boccia, o el volei.

Les jornades s’acabaran el 5 de juny amb la jornada de cloenda, que inclourà una exhibició amb esportistes d’alt nivell que es dediquen professionalment a la pràctica de l’esport adaptat en les diferents modalitats.

Les inscripcions per a les jornades es poden fer a través de les entitats esportives o dels centres de Primària i Secundària. A més, també es poden formalitzar a través del correu electrònic deportes@cocemfemaestrat.org

Pujar