elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló inverteix 1,8 milions € en ocupació i contracta 140 persones aquesta legislatura

Benicarló inverteix 1,8 milions € en ocupació i contracta 140 persones aquesta legislatura
  • S’han posat en marxa cinc tallers i diferents programes d’ocupació per a diferents col·lectius amb dificultats d’inserció laboral: joves, majors de 30 anys o persones aturades de llarga durada

MÉS FOTOS
Benicarló inverteix 1,8 milions € en ocupació i contracta 140 persones aquesta legislatura - (foto 2)

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, han donat la benvinguda a l’alumnat i personal director i docent d’un nou taller d’ocupació Benicarló Et Formem, el cinqué que es posa en marxa aquesta legislatura.

El taller està actiu des de l’1 de desembre i va adreçat a persones aturades amb dificultats d’inserció laboral. Ocuparà durant 6 mesos un total de 10 alumnes treballadors majors de 30 anys i oferirà formació teòrica i pràctica en jardineria.

Les pràctiques les duran a terme bàsicament en dos grans espais verds que adequarà la Regidoria de Medi Ambient: una zona de 3.000 metres quadrats ubicada al sector 7 (al costat del CEIP Ángel Esteban) i un parc que s’habilitarà al costat de la desembocadura de la rambla d’Alcalà, entre la zona d’autocaravanes i el llit del Barranquet.

L‘alcaldessa ha destacat que «aquestes dos actuacions posaran a disposició de la ciutadania dos grans zones verdes, una en una àrea d’expansió urbana propera al futur bulevard de l’antiga N340 i l’altra a la partida Solaes, on també hem habilitat altres espais com el Jardí i l’Hort de la Mar». 

El regidor de Promoció Econòmica ha recordat que «aquest nou taller d’ocupació ve a confirmar una de les apostes irrenunciables de l’equip de govern, que és la promoció de l’ocupació». Román Sánchez ha remarcat que «aquest serà el cinqué taller que posem en marxa en el que portem de legislatura» i ha afegit que «si sumem les persones que hi treballaran en aquest taller a les que hem contractat a través dels diferents programes d’ocupació de la Diputació i de la Generalitat, tenim hem donat treball a més de 50 persones des del mes d’agost i a 140 persones al llarg de tota la legislatura».

«Estem parlant —ha constatat Sánchez— d’una inversió, entre la Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament, d’1,8 milions d’euros».

El taller de formació que ara ha començat té una subvenció de 120.000 euros i està finançat pel Fons Social Europeu, per la Generalitat Valenciana, a través de Labora, i pel propi Ajuntament de Benicarló.

Pujar