elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló agilitza la sol·licitud dels permisos de cremes amb una aplicació

Benicarló agilitza la sol·licitud dels permisos de cremes amb una aplicació
  • Les regidories d’Agricultura i Serveis Informàtics han posar en marxa una ferramenta que facilita la sol·licitud dels permisos de cremes a través del Sistema d’Informació Geogràfic (SIG) de l’Ajuntament de Benicarló.

El regidor d’Agricultura, Borja Castell, i el regidor de Serveis Informàtics, Álvaro París, han presentat avui una nova aplicació que servirà per a facilitar que els propietaris de parcel·les puguen presentar de forma telemàtica la declaració responsable necessària per a realitzar cremes agrícoles.

La ferramenta accedeix directament a les dades cadastrals de cada parcel·la, delimitades per colors en funció del grau de risc de la zona: risc màxim (situades com a màxim a 30 metres de terreny forestal), risc mitjà (de 30 a 500 metres del terreny forestal) o zona verda. Les parcel·les que superen els 500 metres de distància sobre terreny forestal no necessitaran demanar la declaració responsable.

Una vegada concretada la geolocalització de la parcel·la i el seu nivell de risc, la ferramenta permet accedir directament al tràmit administratiu de la seu electrònica de l’Ajuntament, de manera que el procediment és més ràpid i efectiu.  

«L’aplicació —ha dit el regidor de Serveis Informàtics— estarà integrada al web de l’Ajuntament per a què, en només un clic, la ciutadania puga accedir directament a tota aquesta informació».

Per la seua banda, el regidor d’Agricultura ha remarcat que «amb aquesta nova ferramenta, el que pretenem és agilitzar els tràmits i eliminar burocràcia, de manera que sol·licitar un permís de cremes es puga fer des de casa i no siga necessari acudir a la Cambra Agrària»

Una vegada estarà obert al públic el Servei d’Atenció a les Persones (SAP) de la plaça del Doctor Pera, aquesta tramitació també es podrà fer presencialment amb l’ajuda d’una pantalla que s’implementarà a les oficines.

Cal recordar que les cremes agrícoles, segons el Pla Local de Cremes, estan permeses des del 17 d’octubre fins al 16 de juny, però és necessària una declaració responsable dels propietaris per a què es puga fer foc en les parcel·les.

Pujar