Castellano

L´Emshi instal·la de nit la presa d'emergència d'aigua potable a Benetússer

L´Emshi instal·la de nit la presa d'emergència d'aigua potable a Benetússer
  • Amb aquesta segona presa es dupliquen les garanties de proveïment en la localitat

  • La intervenció forma part del pla de l'entitat metropolitana per a dotar d'una segona derivació a una desena de municipis de l'Horta

MÉS FOTOS
L´Emshi instal·la de nit la presa d'emergència d'aigua potable a Benetússer - (foto 2)
L´Emshi instal·la de nit la presa d'emergència d'aigua potable a Benetússer - (foto 3)

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) continua augmentant la seguretat de la xarxa d'aigua potable en alta en dotar d'una derivació d'emergència a deu municipis de l'Horta que fins ara comptaven amb una sola presa i la instal·lació de la qual és coherent amb la distribució de la xarxa de canonades.

Ahir va ser el torn de Benetússer que, després d'Albal i Massanassa, és la tercera localitat de la Fase I d'aquest projecte que integra aquesta segona presa d'aigua en el sistema bàsic metropolità de proveïment. La derivació d'Alfafar està preparada, encara que no està integrada de moment. Alfara del Patriarca, Burjassot, Catarroja, Moncada, Paiporta i Picanya també estan inclosos en aquest pla.

Els treballs es van realitzar de nit per a minimitzar l'afecció i no va haver-hi cap contratemps al pla previst per a la instal·lació de la derivació. Amb aquesta intervenció es dupliquen les garanties de subministrament d'aigua potable en alta a Benetússer i, per tant, s'incrementa la seguretat perquè els veïns i les veïnes d'aquesta localitat disposen sempre d'aigua potable.

“En l´Emshi no sols ens preocupem a innovar en els processos de potabilització i distribució, sinó que també estem molt pendents del manteniment de les  infraestructures hídriques ja existents per a assegurar l'aigua potable en alta”, ha explicat la presidenta de l´Emshi, Elisa Valía.

“Des de l'Ajuntament de Benetússer donem la benvinguda a totes les iniciatives que signifiquen invertir més en els municipis i, per tant, en la ciutadania. I, si bé és cert que les obres compliquen una mica el dia a dia, la millora en les instal·lacions

del nostre subministrament d'aigua potable és un pas molt positiu tant per als casos d'emergència com de cara al futur de la nostra població”, ha manifestat l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

L´Emshi destina 1.390.000 euros en aquesta primera fase, que inclou deu poblacions de la comarca de l'Horta, i que en total beneficiarà directament a prop de 177.000 habitants. La previsió és ampliar el nombre de municipis en una segona fase.

Pujar