Castellano

El ‘Centre Obert’ de Benetússer inaugura un nou curs

El ‘Centre Obert’ de Benetússer inaugura un nou curs
  • El servei municipal, destinat a menors de 6 a 15 anys, ofereix un espai per a la realització de tasques escolars i per a l'aprenentatge de tècniques de socialització

MÉS FOTOS
El ‘Centre Obert’ de Benetússer inaugura un nou curs - (foto 2)
El ‘Centre Obert’ de Benetússer inaugura un nou curs - (foto 3)

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea Benestar Social, ha inaugurat el nou curs del seu ‘Centre Obert’, un espai en el qual es treballa el desenvolupament ple en matèria educativa i social dels xiquets i xiquetes amb necessitats especials del municipi. El servei, dirigit a menors de 6 a 15 anys, compta amb el treball d'educadores socials i monitors/res encarregats de proporcionar un entorn adequat per a la realització de les tasques escolars i de repàs, així com per a treballar eines de socialització i gestió de conflictes i del temps lliure. “Iniciem el curs de nostre ‘Centre Obert’ amb ganes de tornar a dotar als nostres xiquets i xiquetes d'un espai i de tècniques professionals perquè desenvolupen al màxim les seues capacitats formatives i interessos en una etapa tan important de les seues vides”, informa la regidora de Benestar Social, Carmen Elvira Albors Gil.

Actualment, el programa compta amb tres grups de treball lúdic i educatiu, un dirigit a menors de 6 a 9 anys, un altre per a edats compreses entre 10 i 12 anys i un tercer centrat en adolescents entre 12 i 15 anys. Al llarg del curs, el nombre de xiquets i xiquetes varia segons les necessitats laborals i personals de les famílies, però, com a norma, el servei està a la disposició d'una mitjana de 35 xiquets i xiquetes durant dues hores, de dimarts a dijous, en horari de vesprades. El ‘Centre Obert’ dedica la seua primera hora a la posada al dia de les tasques escolars i la resta del temps es reparteix entre activitats cooperatives, audiovisuals, de conscienciació o tallers de reciclatge, pintura i dibuix.

Aquests cursos tenen com a clar objectiu aconseguir la integració dels participants promovent el desenvolupament individual i col·lectiu, fomentant el treball en equip i la transmissió de valors a través del joc. Amb una metodologia activa i participativa, en la qual els menors compten amb capacitat per a decidir, opinar i proposar idees, es posa en valor la personalitat i les capacitats dels xiquets i xiquetes en un entorn propici per al seu creixement personal.

Pujar