Castellano

Benetússer organitza la primera Setmana de la Memòria Històrica

Benetússer organitza la primera Setmana de la Memòria Històrica
  MÉS FOTOS
  Benetússer organitza la primera Setmana de la Memòria Històrica - (foto 2)

  La Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Benetússer organitza,de l’11 al 15 d'abril al Centre Cultural El Molí, la primera edició de la Setmana de la Memòria Històrica. Benetússer es distingeix d'altres municipis valencians o de l’Estat Espanyol perquè ni durant la Guerra Civil i després, durant la postguerra, cap veí va ser empresonat ni executat per cap dels bàndols enfrontats. En un moment o altre es varen protegir mútuament; potser per això sempre ha estat interessat en les qüestions relacionades amb la recuperació de la Memòria Històrica.

  La Regidoria de Cultura és conscient que els municipis són espais de participació democràtica; per la qual cosa, considera important el reconeixement d'aquells que van lluitar per la democràcia. Esta lluita ha estat clau per construir les nocions democràtiques bàsiques en molts països. Per estes raons, s’han organitzat una sèrie d’esdeveniments per tal d’oferir activitats culturals que promoguen la participació ciutadana i, al mateix temps, col·laborar amb els autors de les obres del qual comparteixen els mateixos objectius de recuperació de la memòria.

  Les activitats programades durant esta Setmana de Memòria Històrica, són un intent d’unificar homenatges i records amb l’objectiu de fomentar l’esperit  de concòrdia, de respecte al pluralisme i a la defensa pacífica de totes les idees.

  Així, el dimecres 11 a les 18.00 h en el Centre Cultural El Molí, es projectarà el documental "Espias en la Arena", un thriller documental que relata la història inèdita d'un grup d'espanyols exiliats al servei de l'exèrcit dels EEUU, protagonistes de missions d'espionatge que tingueren Espanya com a objectiu durant la Segona Guerra Mundial.

  El dijous 12 a les 20.00 h,es presentarà un espectacle de Xavi Castillo que versarà sobre l’actualitat dels nostres iaios.

  El divendres 13 a les 20.00h,arribarà el teatre de “Punto G” amb "Vives" que és, essencialment, una peça teatral a tres temps que reflexiona sobre les càrregues de la policia a l'Institut Lluís Vives en l’any 2012; època coneguda com la “primaveravalenciana”. També es reflexionarà sobre alguns aspectes del gran humanista valencià del segle XVI, Lluís Vives.

   El dissabte 14 a les 20.30 h, es farà un concert titulat "Canta contra l’oblit" d’Isabel Julve.

  Com a colofó de la Setmana, el diumenge dia 15 a les 20 h, hi ha organitzada una xarrada col·loqui sobre "La infantessa republicana a València. Les colònies escolars" que es complementarà amb la projecció d’un documental sobre este tema.

  Pujar