elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià

17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià - (foto 2)
  17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià - (foto 3)
  17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià - (foto 4)
  17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià - (foto 5)
  17 voluntaris participen a Alzira per formar part del Voluntariat pel Valencià - (foto 6)

  El passat dijous 7 de març es va fer al Centre d'Educació de Persones Adultes d'Alzira "Enric Valor" l'acte de presentació de les parelles lingüístiques del programa Voluntariat pel Valencià, després que fa tres setmanes se signara el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alzira i Escola Valenciana, fundació que organitza el programa.

  17 de voluntaris es van trobar per primera vegada amb els seus respectius aprenents.

  L'alcalde, Diego Gómez, va fer una breu introducció, explicà el funcionament del programa i va agrair als voluntaris i aprenents unir-se al programa. Tot seguit, la tècnica d'Escola Valenciana Mariló Gradolí va recordar que "no cal ser professor de valencià per a ser voluntari, només ganes d'ajudar els aprenents a parlar-lo". I sobre els aprenents, va assenyalar que "és important perdre la vergonya i començar a parlar el valencià sense importar fer errors, ja que això és normal en començar a parlar una nova llengua". En acabar l'acte, es va oferir als voluntaris i aprenents un vi d'honor amb el tast de la típica reganyà alzirenya.

  El Voluntariat pel Valencià és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vullguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià. En l'edició d'este any hi ha també voluntaris adolescents que ajudaran a parlar valencià a companys seus del mateix institut nouvinguts que necessiten millorar l'expressió oral.

  Esta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser "llengua d'acollida" per a gent que no tinga el valencià com a llengua materna.

  El Voluntariat pel Valencià d'Escola Valenciana es va crear l'any 2005 i, en estos 13 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 27.000 voluntaris i voluntàries de 80 localitats diferents.

  Pujar