elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Programa municipal gratuït d’atenció psicològica materno-infantil

  L’Ajuntament d’Alzira oferix de manera gratuïta PAPMI, un servei d’atenció psicològica integral a xiquets nounats i a famílies. En este programa, un equip de psicòlogues especialitzades fan un seguiment trimestral del desenvolupament socio-emocional i psicològic de les criatures des dels tres mesos d’edat fins els 18 mesos.

  “Des de la regidoria de Serveis Socials i en col·laboració amb l’Institut psicològic d’Infància i Família, oferim este programa del qual vos parlem hui, el dia internacional dels xiquets i xiquetes. Estem molt satisfets amb este servei implementat des de l’any passat,  per la bona acollida que ha tingut, ja que hem atés a més de 40 famílies des de la seua posada en marxa. Volem estar junt a les famílies per a potenciar les seues fortaleses i donar-los la tranquil·litat d’estar fent el millor per als seus nadons” ha explicat la regidora de l’àrea, Marina Mir. “A més, afig, és un programa d’impacte sobre el benestar infantil justificat des del nou marc normatiu en matèria de promoció dels drets dels xiquets xiquets i xiquetes amb el municipalisme com a referència a través de la proximitat”

  En este programa es treballen temes relacionats amb la criança com el desenvolupament emocional dels xiquets i xiquetes o la interacció que s’establix entre els nadons i els pares i mares. A més, les professionals que hi treballen tracten de resoldre els dubtes que els puguen sorgir a les famílies en aspectes com el menjar, els plors, la son o les habilitats que van desenvolupant els seus fills i filles.

  Segons ha afirmat Noemí Benito, psicòloga de Serveis Socials, és un servei que té molt bona resposta entre les famílies de la ciutat perquè a ser mare o pare s’aprèn amb l’experiència.

  Recordem que es tracta d’un programa gratuït de caràcter preventiu. Per a demanar la primera visita s’ha de telefonar al 636 23 71 54 i les sessions, que tenen una duració d’uns 30-40 minuts, es realitzen en les instal·lacions municipals de Serveis Socials, al Carrer Independència, número 43, d’Alzira.

  Pujar