elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els pins del nucli urbà d´Alzira han sigut tractats amb endoteràpia per tal de combatre la processionària

Els pins del nucli urbà d´Alzira han sigut tractats amb endoteràpia per tal de combatre la processionària
  MÉS FOTOS
  Els pins del nucli urbà d´Alzira han sigut tractats amb endoteràpia per tal de combatre la processionària - (foto 2)
  Els pins del nucli urbà d´Alzira han sigut tractats amb endoteràpia per tal de combatre la processionària - (foto 3)

  Inditec, l’empresa concessionària del manteniment de les zones verdes de la ciutat d’Alzira, ha realitzat el tractament d’endoteràpia als pins que es troben dins del nucli urbà, així com als que estan plantats als voltants del parc infantil de la Muntanyeta.

  La finalitat d’este tractament és la d’evitar les plagues de processionària, per a la qual cosa s’utilitza este sistema que oferix resultats molt satisfactoris en un termini relativament curt.

  «És important destacar l’absència de nocivitat per a les persones, animals i medi ambient en la utilització de l’endoteràpia, a més, el tractament es realitza en horaris en què la presència de tercers és nul·la i no és necessària la senyalització ni tampoc l’acotament de la zona en la qual s’està treballant», segons Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans.

  Un dels principals avantatges és que com que no es realitza la dispersió i atomització dels productes fitosanitaris en l’aire, no és necessari un període de seguretat entre l’aplicació del tractament i l’accés públic a la zona on s’han tractat els pins.

  La tasca consistix en la realització de menudes perforacions al tronc dels pins a través del qual s’injecta l’insecticida. Els orificis no suposen cap dany per a l’arbre, que amb el pas del temps tanca perfectament els forats perforats. El tractament es aconsellable realitzar-lo abans que les erugues comencen a tindre pèls urticants. La injecció de l’insecticida provocarà la mort de les erugues de la processionària en ingerir les fulles del pi.

  «Des de la Regidoria de Serveis Urbans ens hem marcat com a prioritat la realització de tractaments als arbres dels nostres parcs i jardins per tal de preservar-los i mantindre’ls en adequades condicions, ja que si alguna cosa tenim clara és que hem de ser respectuosos amb el medi ambient i beneficiar-nos dels avantatges que ens reporten els arbres dins del nucli urbà», segons el regidor. 

  Pujar