6 de juliol de 2020 6/7/20

L’Ajuntament d’Alzira estalviarà 3.000 euros anuals amb el Pla d’Eficiència Energètica al seu edifici principal

L’Ajuntament d’Alzira estalviarà 3.000 euros anuals amb el Pla d’Eficiència Energètica al seu edifici principal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament d’Alzira estalviarà 3.000 euros anuals amb el Pla d’Eficiència Energètica al seu edifici principal - (foto 2)

  Dins del Pla d’ Eficiència Energètica de l’Ajuntament d’Alzira, s’han començat els treball de reemplaçament a llum Led de l’edifici. La planta de Serveis i Obres Públiques ha sigut la primera en disposar de llum Led i aconseguir així un estalvi energètic i econòmic per a l’ajuntament. S’han canviat les pantalles de tubs fluorescents per altres de tecnologia Led. En total s’han canviat 36 pantalles en la tercera planta, millorant la qualitat lumínica d’esta i redistribuint millor la il·luminació i aconseguint els lúmens exigits adequats als llocs de treball.

  La següent planta en disposar de llum Led serà la d’Intervenció al 1r pis, seguida de Secretaria al segon pis i per últim la quarta planta on es troba Urbanisme. Amb esta mesura es pretén estalviar aproximadament 3.000 euros anuals a l’edifici principal.

  La il·luminació Led utilitza un 40% menys energia que els fluorescents i un 80% menys que els incandescents per produir la mateixa quantitat de llum, el que significa que són molt més eficients i que efectivament poden servir per implementar mesures de reducció de les emissions de carboni tant en empreses i llars com en ciutats senceres. Utilitzar il·luminació Led facilita un major respecte al medi ambient sense que els usuaris i treballadors hagen de canviar el seu estil de vida o de treball. A més tenen un altre avantatge enfront de les bombetes tradicionals: ofereixen una major vida útil, de manera que cal fabricar menys unitats per cobrir les necessitats.

  El regidor de Serveis Urbans i Obres públiques, Fernando Pascual, ha destacat que “hi ha una necessitat de seguir treballant per intentar ajudar a millorar el medi ambient. Amb estes accions, l’Ajuntament d’Alzira pretén conscienciar  i combatre el canvi climàtic” A més ha afegit que “és necessari un canvi de costums, de formes de producció, de consum i fins i tot d’oci. En definitiva, és imprescindible un canvi en la forma de ser i viure mitjançant la sensibilització, per a aconseguir el canvi social necessari, i l’Ajuntament ha de donar exemple”.

  Pujar