elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d´Alzira demana civisme als amos dels gossos al llarg de l'estat d'alarma

L'Ajuntament d´Alzira demana civisme als amos dels gossos al llarg de l'estat d'alarma

  Des del passat 15 de març i fins l'11dabril el Govern Central ha decretat l'estat d'alarma, amb la finalitat de confinar-nos a casa i evitar la propagació del virus Covid-19, de molt fàcil transmissió i pel que encara no es disposa de vacuna.

  Una de les excepcions que contempla l'estat de quarantena és el poder eixir a la via pública a traure a les nostres mascotes, encara que des de la Regidoria de Serveis Urbans es demana responsabilitat i seguir unes pautes, recomanacions i normes en benefici de totes i tots.

  Es cert que esta acció quotidiana fins este estat en el que ens trobem es considera una manera de socialitzar, "encara que en estos dies d'emergència sanitària cal deixar de costat eixa faceta i estar al carrer el temps estrictament necessari", segons Fernando Pascual, regidor encarregat de l'àrea de Serveis Urbans.

  Una vegada en casa és important netejar bé les potes del gos amb aigua i sabó, encara que també es pot utilitzar desinfectant, per tal d'eliminar possibles restes del virus.

  Segons el regidor "encara que els gossos no tinguen risc de transmissió de la malaltia, poden deixar el virus escampat per la casa si no se'ls neteja bé, per la qual cosa podem posar en risc a tota la família", per això "tenim que ser responsables i fer tot el possible per a evitar l'avançament del coronavirus".

  Altra de les qüestions en les que fa èmfasi el regidor Fernando Pascual passa per recomanar als propietaris de les mascotes a arreplegar els excrements, així com la desinfecció de l'orí, utilitzant la barreja d'aigua i vinagre.

  "Ara més que mai és necessari complir amb les normes, tenim que ser cívics i cenyir-nos a les campanyes impulsades des de l'Ajuntament: Amo format gos educat i En terra no és el meu lloc", ha matisat el regidor.

  Pujar