30 de setembre de 2020 30/9/20

Isabel Aguilar contesta al PP sobre l’escultura de la fallera

Isabel Aguilar contesta al PP sobre l’escultura de la fallera - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Isabel Aguilar contesta al PP sobre l’escultura de la fallera - (foto 2)

  Davant les acusacions realitzades pel Grup Municipal del Partit Popular "en les quals s'atrevixen a qüestionar la professionalitat del renombrat escultor Jaume Espí, i posen en dubte si l'oxidació del monument al fallers és un defecte d'acabat", el propi artista ha realitzat un comunicat en què exposa:

  "El procés d'oxidació és la tècnica que utilitzem en escultura per a aconseguir els colors que desitgem que tinga el bronze. El seu color natural és el daurat i si volem canviar el to hem d'oxidar la peça.

  La fallera portava temps embalada. En el seu moment, vaig fer el color de la fallera a base d'una oxidació amb nitrat de plata, amb el qual extraguérem els tons grisos. En tornar-la a vore, em va semblar que quedava un poc freda i li vaig voler donar un to més càlid o roig, els quals aconseguim a base d'òxid de ferro.

  Per a aconseguir l'òxid de ferro sobre la peça, el pas del temps i la humitat farien que esta pols es convertira en pigment roig i, una vegada apareguera, amb l'aplicació de cera, la integraríem a la peça aconseguint una veladura càlida sobre el fons de plata. El resultat és el que es desitjava".

  Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, lamenta que el Partit Popular pose en entredit el treball d'un esplèndid artista que des del primer moment va captar la idea que se li va proposar per tal de realitzar l'escultura.

  "Possiblement allò que li molesta al Partit Popular siga que en dotze anys que van governar la ciutat no se'ls va ocórrer realitzar un escultura dedicada a una festa, les Falles, que per a molts alzirenys és inclús una manera d'entendre el dia a dia a la nostra ciutat", ha manifestar Aguilar.

  Per altra banda, no ens estranya els atacs infundats del Partit Popular en què posen en entredit l'escultor: "Eixa és la manera d'actuar d'ells, que no suporten que la bona faena realitzada per altres partits siga ben acollida per la ciutadania", ha conclòs la vicealcaldessa.

  Pujar