elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Idea ha gestionat 5.464.684 € en 2020

Idea ha gestionat 5.464.684 € en 2020
  • En el seu 25 aniversari tanca l’exercici amb les xifres més altres des del seu naixement

Hui s’ha presentat en roda de premsa la memòria de l’exercici 2020 de L’Agència de Desenvolupament Local d’Alzira IDEA, que ha donat a conéixer unes xifres que han servit per a reduir l’atur i millorar l’empleabilitat malgrat la crisi sanitària, social i econòmica  derivada de la COVID-19.

La presentació ha estat a càrrec de la Directora de l’Agencia, Carmen Herrero i de l’alcalde de la ciutat i responsable d’Idea, Diego Gómez, qui ha agraït la tasca i bona disposició de tot el departament. “2020 ha estat un any complicat però IDEA i l’Ajuntament han estat a l’altura de les circumstàncies per a millorar la vida de les persones. A banda del treball “ordinari”, enguany hem signat dos convenis importants per a nosaltres: amb la Conselleria d’Economia Sostenible, per a impulsar projectes empresarials; i amb la Universitat Politècnica de València, per a crear la càtedra d’innovació Clau-Idea.”

En 2020 es va gestionar un pressupost de 5.464.684 d’euros dels quals 2.335.747 € venen de fons municipals i la resta, 3.128.937 €, corresponen a fons d’altres administracions. S’han atés a més de 8.000 persones l’any passat.

Els programes per al foment de l’ocupació suposen 1.797.000 € dels quals 800.000 € corresponen al pressupost municipal actual i 1.097.000 a subvencions d’altres organismes. Com a novetat, s’ha desenrotllat en l’últim trimestre de l’any, “El Teu Itinerari Vital 2020”, en el qual han participat 100 persones vulnerables de la nostra ciutat, amb els que  s’han dissenyat itineraris d’inserció laboral integrals a escala individual, per tal de millorar el seu accés al mercat laboral.

A més a més, el Viatge a l’Empleabilitat ha format a 60 persones en itineraris formatius relacionats amb la restauració (en L’Escola de Cuina de l’edifici municipal d’El Respirall) i en electromecànica, que permetran les pràctiques en pimes de la nostra ciutat.

L’Oficina de Projectes Europeus ha atorgat 55 mobilitats a altres països de la UE, per a la realització de cursos, pràctiques i experiències.

El servei de Creació d’Empreses assistit a 250 persones emprenedores, autònomes que han volgut posar en marxa un nou negoci en la nostra ciutat i s’ha promogut la constitució de vora 50 empreses noves. S’han donat 47 ajudes Emprén a noves empreses i hi ha un programa de capacitació d’autònomes i autònoms, que s’ha adaptat al format virtual. A més s’ha aconseguit portar a terme la 5a edició d’Alzira 12 mesos 12 empreses en any de pandèmia.

L’aposta per la plataforma de venda en línia alziraescomercio.com s’ha vist recompensada per la menció especial al “Concurs d'idees Tecnològiques per al Comerç Minorista” organitzat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Societat Estatal Correus i Telègrafs.

L’emissió de 4.000 bons de Comerç Alzira, va tindre molt bona acollida. Posàrem en circulació 200.000 € en el teixit comercial de l’economia local dels quals, 88.000 € foren aportats per l’Ajuntament i la resta venen dels clients que obtenien un estalvi del 40% de la compra.

La directora d’Idea, Carmen Herrero, ha explicat que “la memòria ens dona la foto fixa de la situació que tenim i de cap on volem anar. L’any 2021 es presenta amb prou de moviment que, gràcies al gran equip que tinc darrere i al seu treball i esforç, es vorà reflectit a la memòria l’any vinent. Perquè res passa per casualitat.”

Pujar