15 de novembre de 2019 15/11/19

Este matí s’ha presentat la campanya Tinguem la festa en pau

Este matí s’ha presentat la campanya Tinguem la festa en pau - (foto 1)

  L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Igualtat, Marina Mir, han presentat, este matí, la campanya que es durà a terme durant les falles titulada Tinguem la festa en pau. Una campanya organitzada des de les regidories de Polítiques d’Igualtat i Joventut, i que compta amb la col·laboració de la Junta Local Fallera. Per això a l’acte també ha assistit el regidor de Joventut, Albert Furió, el president de la JLF, Jaume Bohigues i el vicepresident de Cultura, Lluis Gisbert.

  Amb esta campanya es vol manifestar el rebuig a qualsevol tipus de violència masclista i es proposa fer de la ciutat un espai lliure d’agressions sexistes en festes. El moviment Alerta Feminista prengué la iniciativa en 2017 i encetà una campanya que ha servit perquè les administracions públiques incloguen este tipus d’accions dirigides a eradicar el masclisme i qualsevol tipus d’agressió cap a les dones. L’Ajuntament d’Alzira fa seua també esta campanya

  Gómez ha destacat: “Volem fer d’Alzira una ciutat igualitària i lliure de violències i, per això, considerem que campanyes com la que hui presentem són molt importants. Una campanya d’igualtat que ja es va iniciar el 9 d’octubre i que estarà present en qualsevol festa que se celebre a la nostra Ciutat. Volem unes festes lliures d’agressions sexistes. Volem igualtat i respecte. Volem unes festes en pau”. Ha afegit: “Agraïm la col·laboració de Junta Local Fallera que mou a molta gent i a les 35 comissions de la Ciutat per arribar a tota la població fallera i a tots aquells que visiten els seus caus fallers durant estos dies festius”.

  Mir ha manifestat “la importància d’incidir en este aspecte en una de les festes per excel·lència de la nostra ciutat, com són les falles. A més, considerem que amb estes campanyes fem una prevenció necessària i una tasca de conscienciació que és clau”.

  Les accions de la campanya consten de:

  • distribució de 57.500 gots amb imatge impresa a les comissions falleres
  • distribució de 400 cartells per la ciutat i les comissions
  • distribució de 800 enganxines al sòl dels carrers de la ciutat
  • distribució de 3.000 pamflets amb informació per identificar quan s’està patint una agressió sexista, indicadors per identificar quan s’està tenint un comportament sexista i recomanacions per actuar en cas d’haver patit una agressió
  • 300 xapes
  • 5.000 enganxines
  • 5.000 polseres

  A més, dissabte 17 de març, durant el matí, a la plaça Major s’instal·larà un punt informatiu i de conscienciació amb un photocall amb cartells reivindicatius. Els fallers, falleres i qualsevol persona d’Alzira o visitant de la ciutat podrà acostar-se fins el photocall a fer-se fotos amb les bafarades amb missatges com “Tinguem la festa en pau”, “Jo respecte”, “No és No”, “Res justifica una agressió”, “Stop violències masclistes”, “Stop masclismes” i “Del meu cos mane jo”.

  ocultar
  Este matí s’ha presentat la campanya Tinguem la festa en pau
  Pujar