elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos detinguts per robar coure i interrompre el tren a Alzira i Algemesí

Dos detinguts per robar coure i interrompre el tren a Alzira i Algemesí
  • Els fets van ocórrer els passats mesos d'abril i maig, i van provocar danys valorats en més de 41.000 euros

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat valenciana d'Alzira a dos homes, de 22 i 47 anys, d'origen espanyol, com a presumptes autors dels delictes de furt i danys, després de pel que sembla sostraure i danyar elements ferroviaris en vies situades a Alzira i Algemesí. Al més jove se li imputa també un delicte d'amenaces, després de presumptament amenaçar de mort a un vigilant de seguretat que el va sorprendre “in fraganti” al costat d'un altre home cometent el fet delictiu.

Els fets van succeir els passats mesos d'abril i maig. Tal com van esbrinar els agents, en tres ocasions diferents, diverses persones haurien sostret elements viaris.

Concretament, cap a finals d'abril van furtar 1.190 metres de cable de coure, causant un mal valorat en més de 36.800 euros, així com la interrupció del servei ferroviari, tant de mercaderies com de passatgers.

Els dos fets posteriors es van dur a terme en vies en desús, situades al costat d'altres principals, i en tots dos van emprar el mètode conegut com a “oxitall”, que consisteix a tallar amb un bufador les vies, usant per a això gas combustible i oxigen.

En el segon cas, ocorregut també a la fi d'abril, diversos individus van sostraure elements viaris, provocant un perjudici d'uns 1.500 euros. En aquesta ocasió, personal de seguretat va sorprendre “in fraganti” diversos homes cometent el fet delictiu. Aquests van fugir del lloc a gran velocitat a bord d'una furgoneta, després d'amenaçar de mort a un dels vigilants.

El tercer fet va tenir lloc al començament de maig, quan de nou es va produir el furt de material ferroviari, la qual cosa va ocasionar un mal valorat en uns 2.800 euros.

Finalment, les investigacions dels agents del grup de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional a Alzira, amb la col·laboració de la Policia Local de Paterna que va facilitar la identificació dels propietaris de diversos vehicles sospitosos relacionats amb aquests fets, han permès localitzar i detenir a dos dels presumptes autors.

A un dels arrestats se'l considera responsable de dos delictes de furt i altres dos de danys, mentre que a l'altre se li imputen els delictes de furt, danys i amenaces. Els detinguts, tots dos amb antecedents policials, han sigut posats en llibertat una vegada sentits en declaració, després de ser advertits de l'obligació legal de comparèixer davant l'autoritat judicial quan siguen requerits.

Continuen les investigacions per al total esclariment dels fets, per la qual cosa no es descarten noves detencions.

Pujar