elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Continuen els tractaments per al mosquit tigre a Alzira

Continuen els tractaments per al mosquit tigre a Alzira
  • Al llarg de la setmana es farà la fumigació en diferents punts de la ciutat

MÉS FOTOS
Continuen els tractaments per al mosquit tigre a Alzira - (foto 2)

Este dimecres 11 comença el tractament per a pal·liar la presència de mosquit a la nostra ciutat. Al llarg de 4 dies, fins al dilluns 15, l’empresa Lokímica serà l’encarregada de subministrar-lo.

Amb el canvi estacional i l'augment de les temperatures comença la proliferació d'estos insectes, és per això que des de la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alzira es treballa per previndre el mosquit tigre i la mosca negra de manera programada. De fet, el passat mes d’abril començaren els tractaments mensuals, als quals se sumen les actuacions puntuals en cas d’avís i també a la fumigació aèria que es va fer sobre el Xúquer fa dos setmanes.

La regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha manifestat: “És necessària la conscienciació de tota la ciutadania perquè al voltant del 80% de la reproducció del mosquit tigre és en espais privats; a més, tenim temperatures molt altes que n’afavorixen la proliferació". L'edil també ha assenyalat: "Si els veïns i veïnes detecten presència de mosquit tigre als seus barris, ens ho poden comunicar mitjançant la bústia de la ciutadania o per la Clau. Han d'indicar en quina zona ho han detectat i des de la Regidoria de Sanitat s'avisarà l'empresa Lokímica perquè ho revisen".

Concretament, s'ha fet el tractament herbicida per a la mosca negra i el tractament en embornals per al mosquit tigre. El treball consistix a revisar tots els embornals, traure una mostra d'aigua i si hi ha presència de larves, aplicar el tractament, principalment en zones d'acumulació d'aigua i zones verdes com parcs i jardins.

La ciutadania també pot col·laborar per frenar la proliferació d'estos insectes. Des de la Regidoria de Sanitat es recomana evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes...), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per degoteig, renovar diàriament l'aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment.

Pujar