elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís commemora els 40 anys de valencianisme polític a l’Ajuntament d’Alzira

Compromís commemora els 40 anys de valencianisme polític a l’Ajuntament d’Alzira
  • Hi haurà dos actes públics a la Casa de la Cultura: Una taula redona el 25 d’abril i la inauguració d’una exposició el dia 29 d’abril.

El 2023 es commemoraven els 40 anys de la presència del valencianisme polític a l’Ajuntament d’Alzira. Des de la Unitat del Poble Valencià, passant pel Bloc Nacionalista Valencià, fins a l’actual Compromís, 24 regidors i regidores ens han representat a l’Ajuntament d’Alzira.

Hem volgut esperar-nos a celebrar aquesta efemèride tan important per a fer-la coincidir amb el 25 d’abril, Dia de les Llibertats Nacionals i amb l’objectiu de reflexionar sobre la gestió realitzada quan hem estat en l’oposició i en el govern, i també exposar propostes de futur.

La nostra presència a l’ajuntament ha permés dur a terme moltes actuacions progressistes, feministes, identitàries, ecologistes i solidàries que han contribuït a millorar la vida de la ciutadania alzirenya. Un treball portat a cap amb responsabilitat, honradesa, constància, transparència, eficàcia i amabilitat.

Els actes previstos, que tindran lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira, són els següents:

1. Dijous, 25 d’abril, a partir de les 19 hores. Taula redona al voltant dels 40 anys fent poble i País. Participaran regidors i regidores de diferents etapes al consistori. Hi haurà actuacions musicals, projectarem un audiovisual commemoratiu i lliurarem l’11é Guardó Murta al col·lectiu de regidors i regidores i que s’atorgarà a Toni Murillo (regidor d’UPV des del 1983 fins al 1998). Hi assistiran diversos representants de la direcció del partit i membres d’altres col·lectius comarcals.

2. Dilluns 29 d’abril, 19 hores. Inauguració de l’exposició 40 anys fent poble i País (1983-2024) que mostra, en panells i fotografies, una selecció d’esdeveniments representatius de l’activitat duta a terme pel col·lectiu de Compromís Alzira

La comissió de treball organitzadora està formada per Alfred Aranda (coordinador), Diego Gómez, Israel Pérez, Raül Ferrer, Lluís Andrés, Toni Murillo, Jordi Sánchez, Lucia Garcia i Alícia Sifre.

El col·lectiu agraeix la confiança rebuda pels alzirenys i les alzirenyes, la qual ha augmentat progressivament i ens ha permés governar tres legislatures seguides amb responsabilitat, honradesa i amabilitat. Alzira és un referent per al nacionalisme valencià en tot el nostre país. Seguirem amb el mateix coratge i la mateixa il·lusió per combatre les polítiques regressives i antidemocràtiques.

Pujar