13 de desembre de 2019 13/12/19

Alzira promociona en FITUR les Falles, la Tamborada de Setmana Santa, els concerts de Sant Bernat, la reganyà i la Biosfira

Alzira promociona en FITUR les Falles, la Tamborada de Setmana Santa, els concerts de Sant Bernat, la reganyà i la Biosfira - (foto 1)

  Cada mes de gener Madrid acull la Fira Internacional de Turisme (FITUR), on un any més Alzira estarà present, baix el paraigües de la marca de la Diputació de València (València Turisme).

  Enguany tornen a tindre rellevància les dos festes declarades d'Interés Turístic Nacional a la nostra ciutat, Falles i Setmana Santa. Dimecres i dijous estaran presents a FITUR les falleres majors d'Alzira, Lourdes Burgos i Aitana Carbó, acompanyades pel president de la Junta Local Fallera, Jaume Bohigues.

  El torn de la Setmana Santa serà divendres, amb la presència dels clavaris majors, Enrique Baeza i Estefanía Sifre, que estaran acompanyats pel president de la Junta de Germandats i Confraries, Vicent Fàbregues.

  Dissabte tindrà lloc a la plaça central de l'estand de la Comunitat Valenciana l'exhibició del tradicional toc de tambor de la "Tamborada de la Setmana Santa d'Alzira", candidata a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

  També el dissabte 20 de gener el Grup de Danses de la nostra ciutat viatjarà fins a Madrid per tal de realitzar una exhibició.

  En està edició l'Ajuntament d'Alzira, des de la Regidoria de Turisme, estrena fullet de promoció de les Falles d'Alzira en tres idiomes: valencià, castellà i anglés. També es projectarà el vídeo confeccionat per una productora audiovisual de la nostra ciutat en el qual es mostra tota l'essència de la festa de les Falles.

  Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, Turisme i Patrimoni Cultural, estarà present a FITUR per tal de seguir el contacte iniciat l'edició anterior amb els diferents professionals del sector turístic. Gràcies a les reunions de l'any passat, tant les festes com el patrimoni cultural es divulgaran en publicacions com Trovalia o la Guia de Turisme de la Comunitat Valenciana.

  A més a més, l'Ajuntament d'Alzira continuarà en les seues campanyes de promoció tant de la Reganyà, com a producte típic de la nostra ciutat, i la Biosfira, com un referent de les fires de productes sostenibles, també a Fitur. Segons Ivan Martínez, regidor de Desenvolupament Econòmic: "Alzira eixampla la seua oferta tant gastronòmica com de turisme sostenible, que complementa els itineraris BTT pel Xúquer, de senderisme pels nostres paratges naturals i la Ruta dels Monestirs. Volem posar en valor allò que pot oferir la nostra ciutat".

  Festes de Sant Bernat 2018

  Una de les novetats d'Alzira a FITUR és l'avanç de la programació de les pròximes festes de Sant Bernat del mes de juliol.

  "El que pretenem és captar l'atenció del possible turista madrileny que passa les seues vacances prop de la nostra ciutat, a localitats com Cullera, Tavernes, Xeraco o Gandia", ha manifestat Isabel Aguilar.

  S'ha editat un díptic, en castellà, amb el gros de la programació de les pròximes festes patronals, a falta de completar els actes que tindran lloc a la plaça Major, Gran Teatre, Pere Crespí, així com les activitats destinades als més menuts.

  Els concerts que acolliran el Camp d'Esports de Venècia i el Recinte Firal són:

  Dimecres 18, Tribut a Mecano, "Hija de la Luna", amb Robin Torres. (Venècia)
  Dijous 19, Rozalén. (Venècia)
  Divendres 20, Maldita Nerea. (Recinte Firal)
  Dissabte 21, Sergio Dalma. (Recinte Firal)

  A més enguany com a novetat el diumenge 22 tindrà lloc al Recinte Firal el SBA Festival, més de 10 hores de música sense interrupció, amb les actuacions d'El Diluvi, Shinova, junt amb altres artistes, a més de l'animació de discjòqueis i La Tallarina amb Santi Bertomeu.

  "És la primera vegada que sis mesos abans de les festes de Sant Bernat es coneix el gros de la programació. Hem hagut de treballar durament per a confeccionar el programa de concerts, però crec que valdrà la pena que la gent tant d'Alzira, de la comarca, com els visitants de FITUR, sàpiguen amb antelació que la nostra ciutat torna a ser un referent dins del circuit de concerts d'estiu", segons la vicealcaldessa Isabel Aguilar.

  ocultar
  Alzira promociona en FITUR les Falles, la Tamborada de Setmana Santa, els concerts de Sant Bernat, la reganyà i la Biosfira
  Pujar