elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira informa de la finalització del període de cremes ordinari i obri un nou període extraordinari per atendre la crema de restes de poda

    La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que el pròxim dimarts 31 de maig finalitza el període ordinari de cremes agrícoles (cremes d’hivern). No obstant això, i a causa de l’abundància de varietats tardanes de cítrics en algunes zones del terme municipal, que es cullen a finals de maig i que es poden a principis de juny, el Pla Local de Cremes té previst atendre específicament esta particularitat i s’habilitarà una pròrroga en les autoritzacions de crema per al termini extraordinari, que va de l’1 fins al 30 de juny.

    Entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, les cremes agrícoles estaran prohibides en tot l’àmbit d’afecció del Pla Local de Cremes Agrícoles d’Alzira.

    En este període únicament es podran cremar les restes de poda d’estes varietats tardanes de cítrics amb autorització de crema, i caldrà respectar les condicions de crema de la zona de la parcel·la, de dilluns a divendres des de l’eixida del sol fins a les 11 h, sempre que l’alerta per risc d’incendi forestal siga baixa moderada (alerta 1) i no siga festiu.

    El permís de crema tindrà una validesa per 15 dies i s’haurà de sol·licitar presencialment a les oficines de La Clau de l’Ajuntament d’Alzira, amb una antelació mínima de 72 hores abans de la crema o telemàticament amb firma digital a través de la seu electrònica omplint el tràmit específic.

    Pujar