elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira demana a la Delegació del Govern que mitjance en la condonació dels préstecs de la pantanada

Alzira demana a la Delegació del Govern que mitjance en la condonació dels préstecs de la pantanada
  • S’ha sol·licitat una reunió amb la Confederació per a donar solució als barrancs d’Alzira

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Serveis i Obres Públiques, Fernando Pascual, s’han reunit este matí amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, perquè ambdues administracions treballen conjuntament per tal que l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) arxive les reclamacions dels préstecs de la pantanada del 1982. A més a la reunió, s’hi han exposat qüestions relacionades amb la inundabilitat, com també opcions per a millorar la situació dels barrancs d’Alzira per tal d’evitar-ne possibles inundacions.

El regidor, Fernando Pascual, ha explicat a la delegada del Govern que la petició d’arxiu de les reclamacions dels préstecs de l’ICO ve donada per l’aprovació d’una moció de tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament d’Alzira, en la qual se sol·licitava la mediació de la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana per a solucionar un problema que porta enquistat trenta-nou anys. La delegada del Govern s’ha compromés a arreplegar la informació sobre les persones que puguen estar afectades per tal de fer les gestions necessàries davant de l’ICO.

Pel que fa a la situació dels barrancs d’Alzira, l’alcalde ha posat en antecedents a la delegada del Govern sobre les complicacions amb els barrancs de la ciutat en els últims episodis de fortes pluges, i sobre la inversió que està fent l’Ajuntament amb el canal interceptor de les Basses i altres actuacions. Tot i això, ha posat en relleu que són intervencions que haurien de vindre complementades per actuacions que puguen donar una solució definitiva a les barrancades. Això suposa la implicació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), que és la competent per a actuar als barrancs.

La delegada del Govern ha posat de manifest que solucionar els problemes d’inundació que tenen diferents localitats de la Comunitat Valenciana és una prioritat per a ella, qüestió que ja ha traslladat al nou comissari de la CHX i a la mateixa ministra de Transició Ecològica en una reunió recent que va mantindre amb ella.

S’ha acordat fixar una reunió de l’Ajuntament d’Alzira, la Delegació del Govern i la CHX per a estudiar la zona, el que contempla el Pla Hidrològic de la conca del Xúquer i si es poden aprofitar els Fons Europeus per a finançar els treballs que es puguen fer.

L’alcalde, Diego Gómez, ha agraït l’interés i el compromís que ha mostrat la delegada del Govern: «en primer lloc, perquè les persones d’Alzira que puguen estar afectades per les reclamacions de l’ICO no es vegen més perjudicades i, en segon lloc, per a donar una solució definitiva als barrancs d’Alzira, més concretament els de la Casella, Vilella i Estret, per a evitar les situacions que hem patit últimament».

Pujar