elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira es convertix en el primer municipi de la província en liderar la recollida de selectiva

Alzira es convertix en el primer municipi de la província en liderar la recollida de selectiva
  MÉS FOTOS
  Alzira es convertix en el primer municipi de la província en liderar la recollida de selectiva - (foto 2)
  Alzira es convertix en el primer municipi de la província en liderar la recollida de selectiva - (foto 3)

  El contenidor marró per a l'arreplegada del fem orgànic es va implantar per part de la  Regidoria de Serveis Urbans de l'Ajuntament d'Alzira en gener de 2018. Com a període de prova les primeres zones de la nostra ciutat en comptar amb este servei van ser l'avinguda Sants Patrons, l'avinguda Luis Suñer i voltants del carrer Gabriela Mistral, així com la zona del parc de l’Alquenència.

  Un any després de la seua implantació en les zones d'Alzira esmentades, en gener de 2019,  s'havien arreplegat 31 tones de matèria orgànica, donat com positiva l'experiència que de manera voluntària es va voler implantar a Alzira. Ara mab la implementació dels contenidor marrons Alzira es convertix en el primer municipi de la província de València en liderar este tipus de recollida selectiva. Amb els contenidors marrons es complix la Normativa Ambiental Europea més exigent i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.

  La societat està ara molt més sensibilitzada que fa uns anys en la necessitat de separar, no obstant això es va a realitzar una nova campanya d’Alzira Jo Recicle per tal d’explicar, una vegada més les bondats de reciclar. El carrer Hort dels Frares, a l’altura de la plaça Major; Benito Pérez Galdós, a l’altura de Mercadona; i l’esplanada de l’Escola d’Adults, són els tres llocs de la ciutat on s’instal·larà la carpa informativa per apropar als ciutadans els beneficis de separar el fem orgànic al contenidor marró. La carpa estarà dotada del Pla de Contingència Especial per la situació de la Covid-19, amb totes les mesures higièniques i de protecció per a les persones.

  Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans, ha informat que «la intenció es seguir amb les campanyes de conscienciació al voltant del reciclatge al llarg del 2021 per de fer d'Alzira una ciutat neta, moderna i compromesa amb la conscienciació ecològica i medi ambiental», a més ha afegit que «Les restes de matèria orgànica s’aprofiten per a fabricar compost; el fet de donar utilitat al fem orgànic ens convertix en una població que mira cap al futur conscienciats en la necessitat de cuidar el nostre entorn i ser responsables amb la sostenibilitat», segons el regidor.  

  Si seguim amb l'actual ritme de reciclatge Alzira pot convertir-se en un referent, en model de ciutat, pel simple fet de posar en pràctica una activitat quotidiana, senzilla i gratificant com és el reciclar i de la que poden ser partícips tots els membres de la família, inclòs els més menuts de la casa.

  Pujar