elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira i la Conselleria d’Educació treballen conjuntament per l’eliminació de fibrociment als centres educatius

Alzira i la Conselleria d’Educació treballen conjuntament per l’eliminació de fibrociment als centres educatius - (foto 1)

  El regidor d'Educació i Infància de l'Ajuntament d'Alzira, Pepe Grau, i el director territorial d'Educació, Santiago Estañán, s'han reunit per a tractar, principalment, la qüestió de la retirada del fibrociment dels centres educatius de la ciutat.

  La Conselleria d'Educació s'ha compromés a retirar el fibrociment del CEE Carmen Picó, el CEIP Ausiàs March, l'Escola Infantil Tulell i el CEIP Lluís Vives, durant el present exercici de 2017. En el cas del CFPA Enric Valor, seria el mateix Ajuntament el que duria a terme la retirada del material, una vegada autoritzada per la Direcció Territorial. Hem de recordar que als CEIP Tirant lo Blanc, CEIP L'Alborxí i l'IES José Ma. Parra ja s'han realitzat les actuacions pertinents.

  L'únic centre que quedaria per execució al 2018, seria l'IES Rei En Jaume, ja que hi ha diverses intervencions que encara estan en estudi per l'elaboració del projecte. Hem de recordar que les intervencions, tant en este centre com en l'IES José Maria Parra, serà decisió de la Subdirecció General d'Infraestructures, i que al seu moment es van redactar els projectes pertinents pels components de l'anterior legislatura, però no es van dur a terme.

  El regidor Pepe Grau recorda que "en només dos anys, el nou equip de Govern s'ha posat mans a l'obra per a retirar, de tots els centres, el fibrociment que quedava. Això no es va fer en els 12 anys de l'anterior equip de Govern".

  Grau va respondre al PP, en relació a esta qüestió, al Plenari celebrat ahir dimecres 26 d'abril, fent referència que el fibrociment no és perillós per a la salut, llevat que es manipule i es degrade, segons diuen tots els estudis.

  Les actuacions per a la retirada del fibrociment han de realitzar-se en època no lectiva (vacances d'estiu, Pasqua o Nadal, per exemple) ja que en eixes accions sí que hi hauria perill per als alumnes, i ha de ser executada per empreses professionals i personal especialitzat.

  El regidor d'Educació, Pepe Grau, també insistix que, a causa de les poques empreses dedicades a este sector que hi ha a la Comunitat Valenciana, l'execució de les accions puguen demorar-se, però en qualsevol cas, la Conselleria assegura que durant el 2017 es realitzarà la majoria de les accions de retirada del fibrociment.

  Pujar