elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira celebra la setmana de la mobilitat amb un jardí efímer a la plaça del Regne del 25 al 27 de setembre

Alzira celebra la setmana de la mobilitat amb un jardí efímer a la plaça del Regne del 25 al 27 de setembre
  • A més, es presenten 12 projectes de mobilitat per a consulta ciutadana

MÉS FOTOS
Alzira celebra la setmana de la mobilitat amb un jardí efímer a la plaça del Regne del 25 al 27 de setembre - (foto 2)
Alzira celebra la setmana de la mobilitat amb un jardí efímer a la plaça del Regne del 25 al 27 de setembre - (foto 3)

La plaça del Regne d’Alzira ha estat l’escenari de la roda de premsa de presentació de les activitats plantejades amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. A l’acte han assistit l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, la regidora de Seguretat i Urbanisme, Sara Garés, el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, i el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual.

L’Ajuntament d’Alzira convertirà la plaça del Regne en una gran redona sense el pas del trànsit de l’avinguda Sants Patrons. Serà este divendres, 25 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Concretament es farà la conversió de la plaça en un jardí efímer on es col·locaran plantes i arbres al voltant dels quals hi haurà una ruta perquè els ciutadans puguen experimentar la transformació de la ciutat en este sentit. Els carrils de l'avinguda davant de la Tourist Info es convertixen en un espai verd sense trànsit, on a més es mostraran panells informatius per a la ciutadania. Tota la vegetació utilitzada per a esta acció posteriorment es plantarà al Parc de l’Alquenència i al mirador del Xúquer.

Esta acció forma part dels 12 projectes que conformen la segona fase del pla de mobilitat que té l’Ajuntament d’Alzira, i que se sotmetran a la participació i debat de la ciutadania mitjançant les assemblees.

“Presentem 12 accions orientades a reduir el trànsit, recuperar el medi ambient i millorar la seguretat dels nostres veïns i veïnes. El pla de mobilitat està destinat a convertir Alzira en una ciutat més segura i més favorable amb el medi ambient i esperem assolir estes accions en esta  legislatura”, ha comentat l’alcalde, Diego Gómez.

Es tracta d’un treball conjunt de les regidories de Medi Ambient, Seguretat i Infraestructures i Serveis Urbans en el qual es presenten iniciatives com la reordenació dels aparcaments en perpendicular de l’avinguda Comunitat Valenciana; l’establiment d’un pas de vianants i carril bici que connecte el pont de Xàtiva amb el Malecó o la prolongació del carril bici des del supermercat LIDL fins a l’Hospital de la Ribera.

ACCIÓ 1 - AV. COMUNITAT VALENCIANA. REORDENACIÓ D’APARCAMENTS EN PERPENDICULAR

ACCIÓ 2 - PROLONGACIÓ DE CARRIL BICI DES DE LA REDONA LIDL FINS HOSPITAL. (DIPUTACIÓ)

ACCIÓ 3 - RUTES ESCOLARS. CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DE LA PROLONGACIÓ D’HORT DELS FRARES FINS A LA PLAÇA

PRIMER DE MAIG.

ACCIÓ 4 – CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DELS CARRERS

MAJOR SANT AGUSTÍ I SANT JAUME

ACCIÓ 5 - SENYALITZACIÓ A VELOCITAT DE 30 KM/H DELS CAMINS RURALS DELS NUCLIS HABITATS: CASELLA-MURTA, FORN DE CARRASCOSA, PORTELLA DE SEVERINO, EL XAVEGÓ, URBANITZACIÓ SANT BERNAT.

ACCIÓ 6 - REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES

DE LA CARRETERA VELLA DE CARCAIXENT PEL PONT DE XÀTIVA

ACCIÓ 7 - REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CV-50 PER L’ESTACIÓ AUTOBUSOS.

ACCIÓ 8 - PROLONGACIÓ DEL CAMPUS ESCOLAR FINS AL LLAVADOR.

ACCIÓ 9 - REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CV-505 PER GASOLINERA (BALLENA AZUL)

ACCIÓ 10 - CARRIL BICI EN DESDOBLAMENT DE CARRER A L’EIXIDA DE CARREFOUR PER KFC.

ACCIÓ 11 - PLATAFORMA COMPARTIDA AL PONT DE FERRO

Pujar