30 de novembre de 2020 30/11/20

Alzira celebra el Dia Internacional dels Museus

Alzira celebra el Dia Internacional dels Museus - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alzira celebra el Dia Internacional dels Museus - (foto 2)
  Alzira celebra el Dia Internacional dels Museus - (foto 3)
  Alzira celebra el Dia Internacional dels Museus - (foto 4)

  El proper dissabte 18 de maig se celebra el dia Internacional dels Museus, que en l’edició de 2019 se centrarà en els nous papers que exerceixen els museus com a actors actius en les seues comunitats

  “Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició”

  Els museus s'estan reinventant contínuament per a ser més interactius, centrats en l'audiència, orientats a la comunitat, flexibles, adaptables i mòbils. S'han convertit en eixos culturals que funcionen com a plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden crear, compartir i interactuar.

  L’Ajuntament d’Alzira mitjançant el MUMA (Museu Municipal d’Alzira) ha programat activitats culturals per a celebrar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS:

  Dimarts 14 i el dijous 16 de maig de 18:00 a 20:00, Paco Tortosa, autor d’Alzira, el jardí babilònic entre el Xúquer i la Murta, estarà al MUMA per a signar el llibre, el qual es podrà adquirir en el mateix museu.

  Dimarts 14 de maig a les 19:30, presentació de la nova dinamització de la Sala Sucro amb dos anamorfosis del fotògraf local Víctor Balaguer, una dedicada al “riu Xúquer” i una altra a “l’entrada de Jaume I a Alzira”. En estes podràs viatjar al passat i contemplar una imatge del Xúquer i entregar les claus de l’Al Jazirat a Jaume I.

  Des del dimecres 15 fins al dissabte 18 de maig, visita guiada a l’exposició “La Bóveda” pel mateix autor, Josep Francés, que al mateix temps farà una demostració del procés de pintura amb una obra realitzada en directe. Horari: de 12:00 a 12:45 i de 18:00 a 18:45 h.

  Dimecres 15 de maig en el Saló d’Actes de la Junta Central Fallera i la seu del Museu Faller de València a les 19:30:

  - Presentació de la pàgina web de la Xarxa de Museus Fallers.

  - Taula Redona: “Els museus fallers com a contenidors culturals de les tradicions falleres”. 

  Dissabte 18 de maig, es podrà visitar el Museu Faller de 11 a 13 hores i el Muma en horari habitual de 11 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

  Dissabte 25 de maig, “Ruta turística pels horts d’Alzira”, eixida en el bus turístic a les 10:00 des de la Tourist Info, per a recórrer les partides de Vilella, Fracà, Casella i Pla de Corbera. Una ocasió per a conéixer l’arquitectura rural tradicional i la modernista dels horts de tarongers. Tornada a les 13:30.

  Preu: 1 euro. Inscripció prèvia a la Tourist Info. Places limitades.

  18 de maig, Dia Internacional dels Museus

  L'objectiu del Dia Internacional dels Museus  és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Organitzat cada 18 de maig des de fa més de 40 anys, els esdeveniments i activitats planejats per a celebrar el Dia Internacional dels Museus poden durar un dia, un cap de setmana o fins i tot tota la setmana. Cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial: l'any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment en 158 països i territoris.

  Des de ICOM, International Council of Museums,  es convida a tots els museus, siga com siga la seua naturalesa, a participar i unir-se a aquest esdeveniment. Per a més informació: http://www.icom-ce.org/dia-internacional-del-museo-2019

  Pujar