17 d’octubre de 2019 17/10/19

Alzira acull els millors halteres este cap de setmana

Alzira acull els millors halteres este cap de setmana - (foto 1)

Hui s'ha presentat en roda de premsa la XVII Copa d'Espanya d'Halterofília, que se celebrarà al pavelló Pérez Puig d'Alzira el proper dissabte 23 de febrer. A l'acte han assistit l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, el president de la Federació Espanyola d'Halterofília Emilio Estarlik, i la presidenta del Club d'Halterofília d'Alzira, Mónica Carrió.

Els millors halteres d'Espanya lluitaran per tal d'aconseguir una plaça enguany i intentar classificar-se per a Tòquio 2020. Es tracta d'una prova del més alt nivell esportiu, que comptarà amb atletes com Lydia Valentín, Andrés Mata o Josué Brachi, figures de l'halterofília espanyola reunides per a rememorar la nostra gran estrela alzirenya, Lorenzo Carrió. "Lorenzo reflectia els valors de l'esport. La nostra ciutat està al món gràcies a l'halterofília i sobretot a Lorenzo", assegura Gómez.

La competició suposarà una presa de marques per a seleccionar l'equip espanyol que competirà en el Campionat Europeu 2019. Es disputarà en 4 tandes, que tindran lloc a les 10.00 h, 11.30 h, 13.00 h i 16.15 h. i en les quals participaran un total de 26 halteres. La jornada finalitzarà amb la inauguració de la tarima "Lorenzo Carrió", que es traslladarà des de la seua ubicació habitual en el pavelló Julián Perea fins al Pérez Puig. L'homenatge estarà conduït per David Chordà, amic de la família i autor de llibre amb la història del Club , publicat el passat 2011. L'acte finalitzarà amb el lliurament de trofeus en acabar l'homenatge.

Per la seua banda, Mónica Carrió ha agraït a l'Ajuntament, la Regidoria de Esports, que dirigix Aida Ginestar i la Federació la seua col·laboració per tal de poder portar a Alzira esta competició en memòria del seu germà: "Vull destacar la gran resposta del món de l'halterofília que ha donat el seu suport al memorial, tant des del punt de vista dels atletes, clubs, jutges i fins i tot patrocinadors que no han dubtat a fer costat, per Lorenzo".

Carrió, que també va ser junt amb el seu germà una esportista olímpica, ha remarcat la participació del atletes locals com Tomás Sanchis i Alba Sánchez "estan molt ben preparats i de segur que tenen una gran participació". A més, ha manifestat la importància de poder viure a la nostra ciutat un esdeveniment d'esta importància que fomenta la il·lusió de les bases de l'esport.

L'organització ha confirmat l'assistència aproximadament de 60 persones, entre entrenadors i esportistes.

L'Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un servei gratuït d'autobús que eixirà des de la plaça del Regne al pavelló Pérez Puig, mitja hora abans de cada tanda, a les 9.30, 11.00, 12.30 i 15.45 hores. De la mateixa manera es podrà fer ús del bus des del pavelló fins a la plaça del Regne.

LLOC I DIA: el proper 23 de febrer de 2019 al pavelló Pérez Puig d'Alzira al carrer Ronda d'Algemesí, 0 https://goo.gl/maps/zBEJgd8vDpC2

HORARIS DE LES COMPETICIONS a les 10.00 h, 11.30 h, 13.00 h i 16.15 h

L'acte de lliurament de trofeus i la inauguració de la tarima a nom de Lorenzo Carrió, es realitzaran en acabar la competició de les 16.15 hores. (Aproximadament cap a les 17.30 de la vesprada).

ASSISTENTS

Han confirmat l'assistència a l'esdeveniment:

• President de la Federació Espanyola d'Halterofília
• Representants de la Generalitat i de l'Ajuntament
• Esportistes de renom com Alicia Chaveli, campiona d'Espanya Ultra Trail de la FEDME o Jose Antonio Marín Gay (atletisme, millor esportista local 2017), Vicente Martínez (nadador agiües obertes), Selina Moreno (nadadora d'aigües obertes. Triple corona de natació) Ruth Aguilar (halterofília adaptada, bronze europeu)

COBERTURA DE LA LIGA SPORTS

L' esdeveniment estarà cobert per La Liga Sports a través dels següents enllaços.

https://www.youtube.com/watch?v=ve9COTAcHIw TANDA MATÍ
https://www.youtube.com/watch?v=pbQaXaRPcZk TANDA VESPRADA

LORENZO CARRIÓ

Distinció Mèrit Esportiu de la Generalitat Valenciana (València, 2018), recollit pel seu fill Llorenç Carrió Ferrer.
Medalla de Bronze de la Reial orde del Mèrit Esportiu per la seua extensa trajectòria esportiva (2015).
Va aconseguir durant dèsset anys consecutius el títol de Campió d'Espanya, des de 1988 fins a 2004, tots dos inclusivament. Va batre tots els rècords nacionals dins de la seua categoria. Va ser el primer haltera espanyol a superar la barrera dels 200 kg en la modalitat de dos temps en la Xina 1995, sent l'únic atleta representant de l'halterofília espanyola en els Jocs Olímpics d'Atlanta 1996.
Després de la seua retirada, va continuar vinculat a l'halterofília, com a entrenador en el Club Halterofília Alzira, i com a president de la Federació d'Halterofília de la Comunitat Valenciana.

ocultar
Alzira acull els millors halteres este cap de setmana
Pujar