10 d’abril de 2021 10/4/21

Alzira acollirà 16 erasmus europeus més en els pròxims mesos

Alzira acollirà 16 erasmus europeus més en els pròxims mesos - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alzira, a través de l'Oficina de Projectes Europeus d'IDEA, ha sol·licitat diversos programes per tal d'acollir en els pròxims mesos a 16 voluntaris europeus, joves graduats de distints estats de la UE, en els centres educatius de la nostra ciutat i també de suport en departaments municipals. L'import total de les subvencions amb fons europeus, per a les despeses d'ajudes i manteniment dels voluntaris, ascendeixen a més de 120.000 euros.

    Segons explica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, Ivan Martínez: "Alzira ha presentat el projecte European Youth Alzira IV, en la convocatòria d'Erasmus+, per un import de més de 60.000 euros i en el que es té previst acollir 8 voluntaris europeus en la nostra ciutat en distints centres educatius. Es tracta d'una continuació de la línia que hem encetat de col·laboració aquests últims anys i que ha permés a 18 joves europeus actuar en diverses activitats i, alhora, millorar el seu perfil professional." Els centres públics homologats han estat el CEIP Garcia Sanchiz, Gloria Fuertes, Tirant lo Blanc, l'Alborxi, CFPA "Enric Valor", CIFP Luis Suñer i l'IES Jose Mª Parra.

    D'un altre costat, Ivan Martínez ha apuntat que" l'Oficina de Projectes Europeus ha sol·licitat 8 voluntaris/àries del programa Eurodisea durant 5 mesos. Eurodisea permet realitzar intercanvis entre joves amb diferents regions d'Europa, i al mateix temps facilita que joves alzirenys/es puguen també realitzar contractes de mobilitat a la UE. L'Ajuntament d'Alzira ha previst amb aquest suport el reforçament de l'Oficina de Projectes Europeus, del departamento de Turisme i Patrimoni, a més del de Medi Ambient. La inversió total, amb fons europeus, ascendeix a més de 65.000 euros.

    Cal recordar que les i els joves d'Alzira interessats a formar part del Servei de Voluntariat Europeu, per a realitzar contractes en pràctiques, mobilitats o eixamplar el seu aprenentatge en diversos estats de la UE, poden acostar-se a informar-se a les instal·lacions d'Idea o telefonant al 962455101.

    Pujar