elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alerta en Sueca, Alzira, Cullera i Algemesí per risc d'inundació imminent

Alerta en Sueca, Alzira, Cullera i Algemesí per risc d'inundació imminent
  • L'Agència Estatal de Meteorologia ha establit a més l'alerta roja per pluges de fins a 200 litres per metre quadrat en el sud de València i el nord d'Alacant

MÉS FOTOS
Alerta en Sueca, Alzira, Cullera i Algemesí per risc d'inundació imminent  - (foto 2)

Alerta en nou municipis de la Ribera davant de la imminència de possibles inundacions. L'avís l'ha llançat el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana este matí i afecta els municipis pels quals passa el riu Xúquer. A més, l'Agència Estatal de Meteorologia ha establit l'alerta roja per pluges de fins a 200 litres per metre quadrat en les províncies d'Alacant i València.

Sueca, Alzira, Cullera, Algemesí, Fortaleny, Polinyà, Riola, Benicull i Albalat de la Ribera són els municipis a què s'ha estés l'alerta hidrològica situació 0, que tal com han explicat des del CCE s'emet 'quant les dades meteorològiques i hidrològiques permeten preveure la imminència d'inundacions '.

Es tracta del nivell més davall d'una escala de quatre graus i s'estén quan les condicions existents i les previsions aconsellen una intensificació de la vigilància i el control de la presa, 'no requerint-se la posada en pràctica de mesures d'intervenció per a la reducció del risc '.

Des de l'Ajuntament de Cullera demanen extremar la precaució i no eixir de casa 'si no és estrictament necessari '. També des de l'Ajuntament d'Alzira, el seu alcalde, Diego Gómez, ha llançat un ban davant de la crescuda important del llit del riu: 'Es recomane pujar els efectes de les parts baixes de les cases a les més altes així com traure els cotxes dels garatges subterranis '.

Pujar